Poczta e-mail

• Autor wątku Autor wątku Janusz2010
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Janusz2010

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Od kilku miesięcy były pracodawca, wchodził (włamywał się do mojej skrzynki pocztowej), chyba nie jest to zgodne z prawem.
Kilka dni temu zobaczyłem jego adres ip na liście logowania.
Rozmowa była krótka
pyt
- mam nadzieje ze nie masz nic wspolnego z tym ip 89.78,15... i firma upc
odp
- no wreszcie zorientowałeś się :)

jestem :mad: przez wiele miesięcy po prostu bezczelnie czytał moją pocztę.
Na razie niestety gmail udostępnia tylko 10 ostatnich wejść

Kurczaki nie wiem co zrobić, nie mogę znaleźć przepisów... lub jakiejś porady.
Ogólnie to podałbym sprawę do sądu + jeszcze sprawę o odszkodowanie... dodatkowy powód to że nie zapłacił mi do końca za wykonaną prace.
Szukam w tej sprawie pomocy.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów a zwłaszcza tych oszukanych.
Janusz

Witaj, tajemnica korespondencji jest chronionym dobrem osobistym - Art.23. i 24. kodeksu cywilnego. Na początek możesz z tego - powództwo cywilne. Powinieneś chyba też złożyć wniosek na policję o ustalenie sprawcy tych włamań do Twojej poczty.

Dziękuje za odpowiedzi.
Mam jeszcze takie pytanie czy na wniosek sądu poczta gmail (google) udostępni ip logowań np z ostatnich 6-mies. Jestem jeszcze tym podłamany, gdyż wiem kto to jest i jeszcze bezczelnie napisał że miał świetna zabawę czytając moją pocztę. ehhhhh... porażka po prostu. Po za tym zbieram ile się da materiałów, bo nie mogę się z tym pogodzić, aaa jeszcze nie wiem bo jestem zielony w tych sprawach, czy sprawy z paragrafów KK są zakładane z urzędu co chyba nie z powództwa cywilnego gdyż jak mniemam jest od tego kodeks cywilny.
Pozdrawiam
Janusz

Ostatnia edycja:
a ciężko ci przeczytać jego treść? - będziesz wiedział wówczas jaki jest tryb ścigania danego czynu...

Powrót