poczta elektroniczna

• Autor wątku Autor wątku lidlad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lidlad

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Na moją pocztę elektroniczną przychodzą informacje z róznych stron świata,ale zorientowałam się,że działa kilka osób. Grupa osób z Afryki,Wielkiej brytani,Malezj. otrzymuję informacje na początku nie podejżane- czyli ktoś szuka znajomości bo niby chory ma majątek i chce go zapisać na cela charytatywna. I tu zaczyna się bo zaraz w ślad za tą informacją następna. A to już adwokat upoważniony przez osobę itp itd. Efekt taki,że prowadzone są te korespondencje bardzo wiarygodnie. Ktoś poddatny uwierzy,że to prawda i zostanie oszukany na różne kwoty bo nawet do 3000 tyś funtów. Pytanie jak to się dzieje,że mają dostęp do naszej poczty elektronicznej?????Informuje,że te wiadomości nie przychodzą jako spam. Gdzie by należało zgłosić takie przestępstwo. Może jest jakaś organizacja lub inne organy,które winny tym sie zająć.:mad:

Jeśli ktoś został oszukany , doszło do wyłudzenia winien zgłosić to na policję.

Skoro te "osoby" chcą przekazywać majątki itd jakim cudem odbiorcy czyli potencjalni beneficjenci są oszukiwani??

W ten to sposób,że oszuści już mają tak opracowany system,że trudno się zorientować czy to prawda czy kłamstwo. Sama bym została oszukana ale nie należę do osób szybko działających. Właśnie chcę zgłosić tą sprawę ale czy na policję>>....??????To e-maile z zagranicy. I jak zauważyłam oszuści muszą być dobrze zorientowani - albo prawnicy, albo z banku - wcześniej piszą list w imieniu osoby chorej przedstawiają się,że mają mieć operacje i chcą przekazać swój majątek na cele.........Za kilka dni w ich imieniu pisze już prawnik,że przygotował wszystkie formalności z bankiem i tylko czekać na fundusze ale przed należy wpłacić kwotę oczywiście w dewizach........... Zwykły przypadek,że się zorientowałam bo otrzymałam prawie w jednym czasie trzy oferty. To dało mi do myślenia. Ale każda byłą bardzo wiarygodna. Dla mnie podejrzliwe było szybkie działanie i nie dzielenie się informacją nawet z mężem bo to poufne.:mad:

To już powinno wzbudzić czujność i nieufność - obca osoba chce coś dać ale tajne przez poufne nawet dla żony/męża. ŻART.

Polecam wydruk maili z rozszerzonymi nagłówkami i wycieczkę na komisariat. Wskazane aby uczyniły to osoby, które zostały oszukane. Kwalifikacja prawna zależy od lokalnego systemu prawnego, któego niestety nie znam..

Już sobie poradziłam ......???? Bo może okazać się,że to też oszuści. HOMELAND SECURITY®
INTERNATIONAL AFFAIRS HEADQUARTERS
NEW YORK USA.
FROM THE DESK OF Mrs.inga britt ahlenius, HEAD OF OPERATIONS może się przydać. Otrzymałam odpowiedź,że federalni się tym zajmą.Też mam do czynienia z prawem ale w tym przypadku poczułam się bezbronna. Ja nie uległam pokusie łatwego zarobku,ale inni.......??????? Mam być informowana o sytuacji, więc podzielę się nią jak coś się ruszy. Pozdrawiam Adela

lidlad napisał:
Już sobie poradziłam ......???? Bo może okazać się,że to też oszuści. HOMELAND SECURITY®
INTERNATIONAL AFFAIRS HEADQUARTERS
NEW YORK USA.
FROM THE DESK OF Mrs.inga britt ahlenius, HEAD OF OPERATIONS

lidlad napisał:
Na moją pocztę elektroniczną przychodzą informacje z róznych stron świata,ale zorientowałam się,że działa kilka osób. Grupa osób z Afryki,Wielkiej brytani,Malezj. :

Dlaczego sprawa została skierowana do służb amarykańskich?

Powrót