Poczta Polska wpłata na pomylony numer konta

• Autor wątku Autor wątku Monika3891mt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monika3891mt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Zwracam się do państwa z pytaniem czy istnieje szansa na zawrócenia mylnie dokonanej wpłaty. Dnia 08,05,2015 roku w Urzędzie Pocztowym w Horodle województwo Lubelskie, dokonałam wpłaty na pomylony numer rachunku w kwocie 530 złotych. Dane odbiorcy się zgadzają ale numer rachunku jest inny. Czy istnieje możliwość zwrócenia pieniędzy, jeżeli tak to jakie kroki muszę podjąć w tym kierunku ?. Swoją pomyłką zauważyłam dopiero 12.05.2015 po wiadomości od osoby oczekującej na tą wpłatę. Bardzo proszę o pomoc.

Przede wszystkim potrzebujesz danych osobowych posiadacza rachunku, na który włałciłaś pieniądze. A to w praktyce może być nie do ustalenia.

Dziękuję bardzo za odpowiedz. Dzisiaj złoże pismo na Poczcie z prośbą o zwrot mylnie dokonanej wpłaty ( tak podpowiedziała mi pani na poczcie ) i zobaczę czy coś to pomoże.

Skoro miałaś nr rachunku, to powinnaś też wiedzieć do kogo należy.
Na pewno bez zgody właściciela konta nic poczta nie zrobi. I niby jak ma coś zrobić jak przelew najprawdopodobniej poszedł do innego banku.

Ostatnia edycja:
A w ogóle wiesz, do kogo należy ten rachunek? Łatwiej będzie dogadać się z odbiorcą, żeby zwrócił pieniądze, niż z Pocztą, które pewnie od dawna nie ma już Twoich pieniędzy, więc nie ma powodu, ani możliwości, żeby zwracać Ci cokolwiek

Powrót