Poczta

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bart07

Użytkownik
Odpowiedzi
102
Witam

Dzisiaj z rana otrzymalem list polecony ktory po podpisaniu otrzymalem od listonosza. Wlasnie wychodze z domu i patrze ze w skrzynce lezy awizo do odebrania kolejnego listu poleconego.
Teraz moje pytanie. Czy to nie jest pewne naduzycie i niedotrzymanie umowy? Awizo zostawia sie w momencie jak nikogo nie ma w domu a ja jednak bylem. Potwierdzeniem jest chociazby odebranie poprzedniego listu.
List zostal oplacony zatem wydaje mi sie iz poczta nie dotrzymala warunkow umowy.

Co z taka sprawa zrobic?

Dodam tylko ze w chwili obecnej jestem zmuszony marnowac czas by jechac to odebrac co wiaze sie rowniez z kosztami ktore musze ponosic przez naduzycia poczty.

Pozdrawiam

Dwa razy w ciagu dnia był listonosz? Czy za pierwszym razem nie oddał?

Chociaż wg mnie nie masz zbyt dużych możliwości w tym wypadku.

Bylo rano. Pierwszy list wniosl na gore do domu, wzial podpis i poszedl a drugiego nie dal, mimo iz tez byl na podpis.

Wydaje mi sie ze sa oni od tego by robic swoja prace i trzeba cos z tym zrobic.

Nie raz miałem podobna sytuacje,wiem że często nie jest to wina listonosza,czasem poprostu ci którzy rozdzielją listy wręczają im tylko awizo,lub poprostu awizo przyniósł tzw"skoczek" to osoba pomagająca listonoszom przy zbyt dużym rejonie ,lub gdy inny idzie na urlop,wtedy rejony są dzielone.

ale w czym problem? ,ze musisz pofatygować sie na pocztę?

problem jest w tym ze za cos zaplacilem. jesli zaplacilem to nie po to by po to samemu biegac bo w takim przypadku powinna zostac pobrana mniejsza oplata.

a najwazniejsze w tym wszystkim jest to ze nie wykonuja swoich obowiazkow. potrafie zrozumiec to co mowi odziu i mam nadzieje ze tak jest bo inaczej nie powinno byc.

a po to place poczcie za usluge by nie musiec marnowac czasu i biegac na poczte bo mnie tez ktos za cos placi i nie mam na to czasu.
jak je swojej uslugi nie wykonam to mnie podadza do sadu. poczta teraz tez nie wykonuje.

U mnie zdarzają się podobne sytuacje, nie wychodząc z domu otrzymuje awizo... A problem jest w tym, że na poczcie 30 minut to minimum aby odebrać awizowaną przesyłkę, nawet godzina czekania czasami..

Powrót