podatek 2012 polska niemcy

• Autor wątku Autor wątku czupryn1989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czupryn1989

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Otoz problem wyglada tak ze nie wiem jak mam rozliczyc sie...pracowalem w polsce do wrzesnia a od wrzesnia pracuje w niemczech. .w urzedzie mowili ze niby w polsce mam za polske i za niemcy a w niemczech za niemcy i polske. a ludzie tutaj mowia ze z polski w polsce sie rozliczac a w niemczech za niemcy..

haha to ma byc forum prawne???jakie to forum prawne skoro nikt nie odpisuje ...zalosne....

Należy złożyć PIT-36 wraz z załącznikiem PIT/ZG w zeznaniu należy wykazać dochody z Polski i Niemiec.

moglby tos odpowiedziec a nie urzednik zeby w polsce doplacic a rozliczanie podwojne z ustawa jest wedlug prawa zakazane

znalazłem takie coć: Arbeitlandia.eu > Opieka, Opiekunki Niemcy > Oferty pracy i w zwiazku ztym pytanie : Pracowałem w 2012 w Niemczech 3 miesiące: X,XI,XII na umowę o pracę.Byłem zatrudniony przez firmę niemiecką. W Polsce nie pracuję wogóle, ale prowadziłem do konca 2012 r dzial. gosp. na ryczalcie z której sie juz rozliczyłem. Czy musze sie rozliczyć z dochodów niemieckich w Polsce czy w Niemczech?
Słyszałem, że jezeli w ciagu roku podatkowego pracowałes mniej niz 6miesiecy to rozliczyc trzeba sie w Polsce. (?)
Pozdrawiam

jankeswj napisał:
znalazłem takie coć: Arbeitlandia.eu > Opieka, Opiekunki Niemcy > Oferty pracy i w zwiazku ztym pytanie : Pracowałem w 2012 w Niemczech 3 miesiące: X,XI,XII na umowę o pracę.Byłem zatrudniony przez firmę niemiecką. W Polsce nie pracuję wogóle, ale prowadziłem do konca 2012 r dzial. gosp. na ryczalcie z której sie juz rozliczyłem. Czy musze sie rozliczyć z dochodów niemieckich w Polsce czy w Niemczech?
Słyszałem, że jezeli w ciagu roku podatkowego pracowałes mniej niz 6miesiecy (przebywałeś mniej niz 183 dni) w Niemczech to rozliczyc trzeba sie w Polsce. (?)
Pozdrawiam

poprawiam ostatnie zdanie

Powrót