podatek PCC - 3 ...

• Autor wątku Autor wątku krzysio_18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysio_18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam serdecznie!

Chciałbym dowiedzieć się czy jak wyślę deklarację PCC - 3 do US listem poleconym i zapłaceniu przelewem kwoty podatku,jaką będę miał pewność,że wpłacona kwota dotarła i została zaksięgowana i czy jest odpowiednią kwotą? Czy US wyśle mi jakiś druczek,który by potwierdził,iż wszystko jest ok ?
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam

krzysio_18 napisał:
Nikt nie wie jak to jest?
ja tak juz place od kilku lat i raczej jest ok - tzn nikt sie ze mna z US nie kontaktowal :-). Mysle, ze odzywaja sie tylko wtedy jak maja jakies watpliwosci

Odzywaja sie jakm maja watpliwosci albo zaplaciles za malo - wtedy oprocz odsetek najczesciej zostajesz ukarany grzywna w wysokosci 130 złotych.

Sam obliczasz podatek.

Pamietaj o terminie - 14 dni od obowiazku podatkowego (deklaracja + wplata podatku)

Dzięki wielkie za odpowiedzi :) tylko mam problem,ponieważ obecnie nie mieszkam w miejscu zameldowania i jeszcze długo tam nie będę,więc jak będzie wydawało im się mało i przyślą wezwanie do zapłaty ( czy coś tam ) to ja i tak nie będę o tym wiedział ;/ ponieważ nikt chwilowo tam nie mieszka... Czy mogę więc dodać jakąś kartkę z numerem telefonu czy adresem,pod który ewentualnie US mógłby wysłać mi jakieś powiadomienie? Wiecie,chodzi mi o to,żebym kiedyś nie dostał wysokiej kary ... ( przez to,że nikt nie mieszka w miejscu zameldowania,nie miałbym informacji o jakiejkolwiek przesyłce ... )

Dura_lex napisał:
Odzywaja sie jakm maja watpliwosci albo zaplaciles za malo - wtedy oprocz odsetek najczesciej zostajesz ukarany grzywna w wysokosci 130 złotych.

Sam obliczasz podatek.

Pamietaj o terminie - 14 dni od obowiazku podatkowego (deklaracja + wplata podatku)

A mógłbyś mi powiedzieć dokładnie jak to zrobić?Wysyłam tylko deklarację (oryginał ) + przelew czy mam też wysłać kopię deklaracji,dowodu rejestracyjnego i karty pojazdu? Muszę wysłać do jakiegoś konkretnego pokoju czy wystarczy tylko do US?

mógłby ktos się wypowiedzieć,jak to konkretnie zrobić?

Powrót