Podatek po 3 latach Islandia do zapł.

• Autor wątku Autor wątku happymeal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

happymeal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam jak wygląda to prawnie jestem mieszkańcem jednego z europejskich krajów, kiedyś pracowałem na Islandii 5 m-cy następnie kierownik nie dopełnił wszelkich formalności zapewniając mnie że nie muszę się rozliczać z podatku ponieważ rachuba firmy dokona tego za mnie zostałem zwolniony, :-o aktualnie kontaktowałem się z islandzkim urzędem skarbowym w celu odzyskania podatku no i kuku :o ku mojemu zdziwieniu naliczono mi sporą sumę odsetek za dwa lata nie zapłaconego podatku co teraz można zrobić czy uchylać się od zapłacenie skoro nie mieszkam ani w Polsce ani na Islandii czy istnieją instrumenty prawne mogące mnie zmusić do zapłacenia tego podatku jeśli na stałe mieszkam w innym kraju niż POLSKA I Islandia?

Witam mam taki sam problem jak ty i nigdzie nie mogę się dowiedzieć czy islandzki urząd skarbowy może przeprowdzic w polsce egzekucje Z tego co czytałem teoretycznie mogą na podstawie układu z lugano ale w praktyce się nie spotkałem z taką egzekucją a jeżeli chodzi o ciebie to muszą miec adres układ obowiązuje wszystkie kraje ue i eog czyli mogą ciebie ścigac w całej unii i w norwegii i szwajcarii.Ale to jest teoria nie wiem jak to jest stoswane proszę ciebie o jakieś informacje ja mam do zapłacenia400000isk i nie wiem co robicm prosze ciebie o info

Witam, chciałbym odświeżyć temat. Po 7 miesiącach od powrotu z Islandii do kraju naliczyło mi prawie 150tys. koron!! Nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić.. Podobnie jak i u poprzedników z podatku miała mnie rozliczać księgowa w pracy. Proszę o informację co to za podatek i czy koniecznie trzeba go opłacić. Nie ukrywam, że nie stać mnie na wydanie tak dużej sumy.

Powrót