Podatek w Anglii

• Autor wątku Autor wątku arko6007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arko6007

Witam

Jeżeli kwota wolna od podatku w Wielkiej Brytanii to 11 000 GBP to przy zarobionych 1000 GBP zostanie mi odliczony podatek? Wiem że czasem się zabiera a potem oddaje. Ale mi chodzi o to czy dostanę te 1000 GBP na rękę od razu.

Jeżeli ktoś nie umie odpowiedzieć na podstawie WB niech mi odpisze na podstawie Polski gdzie kwota wolna od podatku to około 3000zł.

Ostatnia edycja:
Z jakiego tytułu miałoby być to 1000zł?
Jeśli z umowy zlecenie/o pracę to podatek odliczany jest od razu, nie ważne, że nie przekroczyłeś kwoty wolnej od podatku.
Po złożonym picie możesz otrzymać zwrot nadpłaconego podatku.
Odpowiedź na gruncie prawa PL.

Nie zł tylko GBP

Czyli jeżeli bym pojechał na wakacje pracować, pieniądze z podatku odzyskałbym za około pół roku?

Ostatnia edycja:
Możesz ubiegać się o zwrot podatku, ale w jakim terminie go dostaniesz to już inna kwestia. W każdym kraju wygląda to inaczej. Ale średnio to może potrwać około pół roku.Jeżeli będziesz ubiegał się o zwrot nadpłaconego podatku to dobrze byłoby gdybyś to zrobił jak najwcześniej, bo niektóre zagraniczne US robią to za podatnika i wtedy możesz mieć problem z odzyskaniem podatku. najlepiej zgłoś się do jakieś księgowej która pomoże odzyskać Ci podatek

Powrót