Podciąganie się na gałęzi w parku

• Autor wątku Autor wątku krzysztof4321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysztof4321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Nie jest to co prawda sprawa życia i śmierci ale też pytanie nie jest żartem choć może sprawiać takie wrażenie.

Nie chodzę regularnie na siłownię ale aby utrzymać minimum sprawności fizycznej uprawiam szybkie spacery, pompki, przysiady i podciąganie się na drążku. To ostatnie jest dosyć problematyczne w małym, wynajmowanym mieszkaniem więc pomyślałem, że będąc na spacerze wystarczy znaleźć odpowiednią gałąź w parku na której mógłbym się podciągać / zwisać.

Czy coś takiego może zwrócić uwagę straży miejskiej / policji i czy dla chcącego stróża prawa znalazłby się jakiś paragraf? Oczywiście zakładamy, że drzewo nie ulegnie uszkodzeniu, gałąź nie będzie się wyginać.

Ja jestem przekonany, że będzie to tylko i wyłącznie z korzyścią dla mojego zdrowia, samopoczucia i portfela a dla otoczenia całkowicie neutralne stąd sobie bym polecał nie odradzał. Jestem ciekaw konkretnie dlaczego odradzasz?

Domyślam się, że problemem może być interpretacja Art. 144. § 1 a konkretnie czym jest tak naprawdę "uszkadzanie roślinności".

Ostatnia edycja:
Powrót