L
luberad
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 113
Mój syn został wskazany jako potencjalny sprawca próby gwałtu(incydent miał miejsce w niedzielę przed budynkiem , w którym mieszkamy) ofiara zna mojego syna, ponieważ chodzili do tej samej szkoły. Wczoraj dokonano przeszukania mojego mieszkania, złożyłam zeznania. W czasie zdarzenia syn przebywał ponad 100 km od miejsca zdarzenia(pracuje i uczy się w innej miejscowości).Po moim telefonie przyjechał do domu o czym poinformowałam Policję, został poproszony o złożenie zeznań. W czasie przesłuchania udzielił wyczerpujących informacji na temat miejsca swojego pobytu w czasie w/w zdarzenia.Informacje te są proste do sprawdzenia. Jak długo mogą trwać czynności wyjaśniające udział mojego syna w zajściu z którym nie ma nic wspólnego? Chcielibyśmy jak najszybciej wyjaśnić sprawę, ponieważ jest to przykry incydent.
Chciałabym również dowiedzieć się, czy można bezkarnie wskazać dowolną osobę jako sprawcę przestępstwa?
Chciałabym również dowiedzieć się, czy można bezkarnie wskazać dowolną osobę jako sprawcę przestępstwa?