Podgrupa Penitencjarna Wyrok Wieżiennictwo

• Autor wątku Autor wątku gosc1012345
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gosc1012345

Użytkownik
Odpowiedzi
132
Dziędobry ja z takim pytaniem w kwestii więziennictwa....
Otóż kuzyn został osadzony w Areszcie Śledczym w związku z czynem o przestępstwo z art.279, przebywa juz 8 miesięcy w tym Areszcie.
Proszę Państwa kuzyn wcześniej dokładnie rok temu przebywał w Areszcie Śledczym w Katowicach Pół Roku i w tej sprawie został skazany na 1 Rok i 6 miesiecy Pozbawienia Wolności ,gdzie po uprawomocnieniu sie Wyroku został przetransportowany do Zakładu Karnego i przebywał w tym Zakładzie Karnym 3 miesiące i wyszedł na wolność na Warunkowe Przedterminowe Zwolnienie

Proszę Państwa kuzyn obecnie przebywa w Areszcie Śledczym już 8 miesięcy ja z taka wielką prośbą oraz zapytaniem czy po ewentualnym skazaniu Wyrokiem Pozbawienia Wolności kuzyna czy on będzie przetransportowany do Zakładu Karnego dla Pierwszy Raz Odbywających Kare Pozbawienia Wolności,
czy do Zakładu Karnego dla Recydywistów Penitencjarnych ???

Proszę Państwa kuzyn ówcześnie został już skazany Wyrokiem Pozbawienia Wolności był w Areszcie Śledczym Pół Roku,lecz w Zakłądzie Karnym jako skazany przebywał tylko 3 miesiące czy tu zachodzi Recydywa Penitancjarna ?

Proszę Państwa i mam jeszcze jedno pytanie jak to jest z tym wcześniejszym Warunkowym Przedterminowym Zwolnieniem gdzie kuzyn został skazany na Kare 1 Roku i 6 Miesięcy Pozbawienia Wolności : czy najpierw kuzyn będzie musiał odsiedzieć do konca wcześniejsze Warunkowe Przedterminowe Zwolnienie czy te Warunkowe Przedterminowe Zwolnienie będzie wliczone w ''Wyrok Łączny'' i czy jeśli na początku ma obdywać swoje Warunkowe Przedterminowe Zwolnienie do końca to czy będzie je odbywać w Zakładzie Karnym dla Pierwszy Raz Osadzonych w ZK czy w Zakładzie Karnym dla Recydywistów Penitencjarnych

Z góry bardzo uprzejmie dziękuję za pomoc i Pozdrawiam

W Kwestii tego wcześniejszego Warunkowego Przedterminowego Zwolnienia jest tak , że kuzyn został skazany na Kare 1 Roku i 6 Miesięcy Pozbawienia Wolności to będzie musial odbyć kolejne 9 miesięcy odwieszonego Warunkowego Zwolnienia ale czy w ZK dla Pierwszy Raz Odbywajacych Kare Pozbawienia Wolnosci w ZK czy w ZK dla Recydywistów Penitencjarnych ?

melancholiczka napisał:
Dla recydywistów.

Niekoniecznie. Takie kwestie ustala komisja penitencjarna a podane tutaj dane są niewystarczające by jednoznacznie określić rodzaj zakładu karnego.

Właśnie się tak zastanawiam bo Recydywa Penitencjarna zachodzi gdy ktos wcześniej odbył co najmiej pół roku w Zakładzie Karnym i w przeciągu 5 lat dopuścił sie ponownego przestępstwa ale w tym wypadku naprawdę nie wiem jak to jest z tym.... z racji tego iż kuzyn przebywał a Areszcie Śledczym pół roku, a 3 miesiące jako skazany w Zakładzie Karnym

Pozdrawiam miło

gosc1012345 napisał:
Właśnie się tak zastanawiam bo Recydywa Penitencjarna zachodzi gdy ktos wcześniej odbył co najmiej pół roku w Zakładzie Karnym i w przeciągu 5 lat dopuścił sie ponownego przestępstwa

Też nie.

melancholiczka Areszt Śledczy nie jest wliczany do Recydywy

Nie? To rozumiem że został uniewinniony. Mniejsza, pytasz o recydywe penitencjarną a nie recydywe w rozumieniu art.64 kk. Recydywista penitencjarny to taki, który w przeszłości odbywał kare pozbawienia wolności. I nie musi być recydywistą z art.64 kk.

melanchoniczka nie został uniewiniony odbywał tylko karę 3 -ech miesięcy Pozbawienia Wolności w Zakładzie Karnym i wyszedł na Warunkowe Zwolnienie a to co był w Areszcie Śledczym zaliczono mu te Pół Roku do Kary, bo Areszt się wlicza do Kary i stąd moje pytanie czy jeśli był tylko 3 miesiace w ZK to teraz gdy go skażą to czy zostanie przetransprtowany do ZK dla Recydywistów Penitencjarnych ale tak jak frog mówi stanie na Komisje Penitencjarna to sie sam dowie
Pozdrawiam

Forg jak już.
Widzę że szkoda mojego produkowania się. Odbyl kare 9 miesięcy, a nie 3. Zresztą nieważne.

no nie ważne bo pojęcia nie masz a piszesz

Powrót