Podjęcie warunkowo umorzonego postępowania

• Autor wątku Autor wątku myszka1981
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

myszka1981

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam wszystkich proszę o wielką pomoc.
Sprawa moja wygląda następująco

Dnia 28.09.2006r. zostałam skazana za przestępstwo 286 par 1 kk na rok
próby-nie wiem czy to to samo co zawieszenie niestety 16.05.2007 r dostalam
wyrok za to samo co prawda tylko karę grzywny ale przyslano mi zawiadomienie o podjęciu postępowania karnego z ubieglego roku.
i co ja teraz mam zrobić?nie mogę iść do więzienia...sama wychowuje
niespełna roczne dziecko czy tą karę mogę zamienić na powiedzmy dwa lata prac spolecznych?bardzo prosze o jak najszybsza odpowiedz albowiem dziś dostalam postanowienie i w ciagu 7 dni musze zlozyc jakies papiery

Ten pierwszy czyn to było warunkowe umorzenie postepowania tak?

Jak rozumie, wyrok z dnia 16 maja 2007r. dotyczył czynu który popełniła Pani w okresie próby?
Jeśli tak, to Sąd miał obowiązek podjąć postępowanie.
Co do ew. kary to trudno jest Pani coś poradzić nie znając szczegółów Pani sprawy. Rozprawa w takiej sytuacji się odbędzie, i o ile nie była Pani wcześniej karana może dostać Pani wyrok w zawieszeniu.

tak a tamten poprzedni umorzono warunkowo na rok próby.wcześniej nie byłam karana poszkodowany dostał ode mnie zwrot kwoty czy moge napisać do sądu i prokuratora o jakąs wybraną przeze mnie karę właśnie np te prace społeczne?

Pisać może Pani co chce.
Ale może też o tym Pani powiedzieć na rozprawie.

dla mnie jazda na roprawe to problem bo mam dziecko 11 miesiecy-karmie piersia a do chojnic mam 400km wiec nie malo.a piszac cokolwiek do sadu musze pisac konkretnie do tej sedziny co wydala to postanowienie?

Pisze się do Sądu, który sprawe będzie prowadził. Nie pisze się personalnie do sedziny. Pismo musi spełniać wymogi z art.119 kpk.

w poprzedniej sprawie napisałam personalnie do sędziny i może dlatego dostałam tylko grzywnę.a do jakiego sądu mam pisać tzn do którego wydziału grodzkiego czy tego wykonywania orzeczeń?

[cytat="myszka1981"]w poprzedniej sprawie napisałam personalnie do sędziny i może dlatego dostałam tylko grzywnę. [/cytat]
Nic bardziej mylnego.
[cytat:2j3rb0ov] o jakiego sądu mam pisać tzn do którego wydziału grodzkiego czy tego wykonywania orzeczeń?[/cytat:2j3rb0ov]
Do tego którego pieczątka widnieje na przesyłce którą Otrzymałaś.

ok bo oni tylko przyslali powiadomienie o podjeciu postepowania to moze moglabym im wyslac pismo o samoukaraniu?

Powrót