C
cycu2205
Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy więc proszę Moderatora o wyrozumiałość. Otrzymałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym z sądu elektronicznego z lublina przedawnionego długu z 2000roku.Dług na pewno jest przedawniony ponieważ nigdy żadnej firmie windykacyjnej nic nie odpisałem.Po prostu zero kontaktu z nimi.Poszedłem do kolegi któro ma bardzo dużo do czynienia z Sądami,sprawami itp. żeby mi napisał Sprzeciw. Chcę tylko żeby mi ktoś potwierdził że jest dobrze napisany. "Jest napisany krótko, zwięźle i na temat i tak ma być" ,To jego słowa.Otóż: W lewym górnym rogu moje dane Imię Nazwisko i adres(bez nr.pesel). W prawym górnym rogu : Miejscowość , data. Trochę niżej nazwa sądu i adres. No i pod spodem treść główna na środku: "W odpowiedzi na nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym sygnatura akt VI nc-e XXXXXXX podnoszę zarzut przedawnienia ponieważ było to w 2000roku.Roszczenie przedawniło się." No i na dole oczywiście podpis. Dodam że nakaz zapłaty dostałem w formie pisma.Proszę tylko o odpowiedź czy jest dobrze lub co należy zmienić.