Podniesienie zażutu przedawnienia

• Autor wątku Autor wątku Majsi81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Majsi81

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam otrzymałam pismo z sądu z nakazem zapłaty długo który według mnie sie uległ przedawnieniu dług był zaciągnięty w Providencie w 2005 roku dopiero w tym roku przyszło mi pismo z windykacji a teraz z sądu na pismo z windykacji nie odpowiedziałam.Mam pytanie w jakiej formie powinno być napisane pismo do sądu i co powinno zawierać aby było uznane .

14 dni na wniesienie sprzeciwu!

Mam pytanie w pozwie z sądu w punkcie 8 inne wnioski pozwu o których mowa w art.187/ 2 kpc lub art.484/2 kpc wnoszą o w przypadku wniesienia sprzeciwu domagają sie zasądzenia od strony pozwanej na rzecz firmy windykacyjnej kwoty zadłużenia wraz z odsetkami .Proszę o pomoc gdyż nie orientuje sie co to oznacza dla mnie

nic nowego nie oznacza, poza tym że żądają korzystnego dla siebie wyroku

aha bardzo dziękuję za odpowiedz już napisałam pismo do sądu więc mam nadziej że wyrok będzie korzystny dla mnie .

Po jakim czasie dług sie przedawnia

ARRNOLD napisał:
Po jakim czasie dług sie przedawnia
boli mnie brzuch. wiesz co mi dolega?

ano właśnie. podaj o co chodzi, jaki dług, z jakiego tytułu - a uzyskasz konkretną odpowiedź

dług z tytułu prac przy montażu regałów magazynowych z tytułu faktury vat

lepiej złóż dziś pozew. dział gosp - 3 lata, zlecenie - 2 lata.

ja mam działalnosć
dłużnik ma spólkę z oo

pisz pozew i wysyłaj, i tyle w temacie. a raczej daj do napisania radcy, bo sam to spieprzysz...
aha - faktura podpisana, dłużnik zaakceptował odbiór robót? po prostu czy jesteś w stanie udowodnić wykonanie zlecenia?

faktura podpisana częsc faktury juz mi skompensował w towarze było 40000

no to sprawa oczywista. datę wydania towaru czyli zapłaty części można by uznać za datę uznania długu, ale lepiej składaj pozew dzis

to znaczy ze teoretycznie 2 lata od daty uznania długu
fakture na towr kompensatę otrzymałem w grudniu 2012
pozdr bardzo dziekuje za info

Dług z 2005 roku w Providencie

Powrót