Podpis o ubezpieczenie w urzędzie pracy.

• Autor wątku Autor wątku vorgoneo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vorgoneo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Jestem obecnie w innym mieście, a jestem zarejestrowany w moim rodzinnym. Czy jest możliwość tego podpisu co jest co dwa miesiące, ale w tym mieście co jestem? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Ostatnia edycja:
Nie. Gotowość do pracy potwierdza się w PUP, w którym osoba bezrobotna jest zarejestrowana.
Proponuję w tej sytuacji zmienić miejsce zamieszkania oraz przerejestrować się do PUP, na terenie którego zamieszkujesz... bo cykliczne deklarowanie gotowości do pracy tam gdzie jej nie podejmiesz mija się z celem.

Ostatnia edycja:
z tego co zrozumiałem kolega nie deklaruje żadnej gotowosci do pracy i wcale takowej nie szuka, chodzi mu tylko (zgodnie z tytułem zapytania) o "podpis o ubezpieczenie w urzędzie pracy", czyli darmową opiekę zdrowotna na koszt podatników

Nadal nie zmienia to faktu, że "odchaczać" nie można się byle gdzie, tylko tam gdzie osoba bezrobotna jest zarejestrowana. PUP to nie ubezpieczalnia. Tylko osoby deklarujące zdolność i gotowość do pracy mają prawo do darmowych wizyt lekarskich... a PUP wkrótce zweryfikuje faktyczną gotowość pytającego do podjęcia pracy.

Powrót