podpisana ugoda z KRUK - jak się z tego wcofaać

• Autor wątku Autor wątku Jolkasto
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jolkasto napisał:
Witam
Temat jest nadal aktualny , ugoda nadal jest ale od kilku miesięcy nie płacę.
Skontaktowałam się z firmą prawniczą , która mi pomaga w tym temacie.
Co do możliwości wycofania się z podpisanej ugody to ja bym tak zrobiła: zerwanie ugody zawartej na odległość bez podawania przyczyny zerwania tyle tylko żeby zachować 21 dni od podpisania tej ugody. Nie jestem prawnikiem ale jedno wiem nigdy niczego nie podpisywać z firmami windykacyjnymi. Jedynie reagować- odbierać pisma od komornika.
Pozdrawiam i życzę pomyślnego załatwienia sprawy.

W ugodzie jest informacja, iż na odstąpienie jest 14dni. Jakie będą tego skutki - nie wiem, ale za dług widmo płacić nie będzie. Dziwi mnie też, iż Pani z Kruka powiedziała, że będzie przyjeżdżać aby sprawdzać, czy ustalona rata jest płacona.(!?!?)

ineskaka napisał:
W ugodzie jest informacja, iż na odstąpienie jest 14dni. Jakie będą tego skutki - nie wiem,
Więc należy jak najszybciej od ugody odstąpić, listem poleconym. Jeśli nie ma nakazu zapłaty to roszczenie jest przedawnione i konsekwencji nie będzie (poza dalszymi telefonami i wizytami)

Nie rozmawiajcie z nikim z Kruka, nie dzwońcie, nie odpisujecie a pani z Kruka może sobie przychodzić i wtedy można zadzwonić na policję że ojciec jest nękany. U mnie było podobnie, nawet gość z Kruka nagabywał moją 10 letnia córkę na klatce schodowej więc ich ostro pogoniłam.To są ich metody działania aby klient nie wytrzymał i zaczął spłacać.

Powrót