Podpisanie umowy z AVONEM przez osobę niepełnoletnią.

• Autor wątku Autor wątku sadi24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sadi24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Postaram się w miarę przejrzyście opisać sprawę.Jakieś 12 lat temu (mając 16-17 lat) podpisałam umowę z firmą Avon na bycie konsultantką.Z racji tego że nie byłam pełnoletnia kazano mi przynieść dowód osobisty mamy i na jego podstawie sporządzono dokument.Kobieta która wypisywała umowę kazała podpisać mi się za mamę,uznała że niema w tym nic złego .Fałszując podpis trochę się rozpędziłam i wpisałam swoje imię oraz mamy imię i nazwisko.Oczywiście moja mama nic nie wiedziała o całej sytuacji.Obecnie dług przekracza 1000 zł.Avon sprzedał zadłużenie firmie windykacyjnej.Moje pytanie jest następujące: Czy komornik może wejść mojej mamie na konto jeżeli nazywa się np. Maria Krystyna Kowalska a podpis na umowie jest Justyna Maria Kowalska?

Ostatnia edycja:
Wezwania do zapłaty z sądu nie otrzymałam,z tego co kojarzę to pisali coś że są w trakcie ustalania nr. konta mojej mamy czy coś takiego,ale to już ponad rok temu było takie pismo i nic,widocznie nie bardzo mają jak.Obecnie przysyłają smsy z wezwaniem do zapłaty na mój nr. bo dzwoniłam do nich :rolleyes:

Nie.Firma windykacyjna Intrium Justitia.

Rozwiązania są trzy: albo spłacisz dług.

Albo powiesz, że mama wcale umowy nie podpisywała i wyjdzie na jaw, że sfałszowałaś podpis, będzie sprawa karna itd

Albo mama powie, że sprawa jest już przedawniona, ale trzeba pilnować korespondencji z sądu

Mogę prosić o rozwinięcie opcji nr.3?No sprawy w sądzie jak na razie nie było więc żadnej korespondencji nie mamy,tylko te wezwania z windykacji.

O przedawnieniu musisz doczytać, jest dużo materiałów w sieci na ten temat.

Powrót