Podpisanie umowy z Plusem - złe informacje

• Autor wątku Autor wątku jaro677
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jaro677

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. 3 miesiące temu podpisywałem umowę z Plusem w abonamencie. Przez pracownika zostałem poinformowany o tym, że będę miał rozmowy i smsy bez limitu, 1,1GB internetu oraz bez limitu połączenia na numery stacjonarne. Zrezygnowałem również z przysyłania faktur do domu (10 zł), a zamiast tego wziąłem opcje e-faktury (bezpłatne). Wszystko miało być w koszcie 60 zł. Pracownik napisał mi na końcu umowy o tym wszystkim sam długopisem. Pierwszy rachunek przyszedł w wysokości 82 zł razem z fakturą do domu. Pomyślałem, że to może być połączone jeszcze ze starą umowa więc się zbytnio nie przejąłem. Jednak następny rachunek również wynosił 80 zł i znów przyszła do domu faktura. Pojechałem do punktu plusa, gdzie podpisywałem umowę i okazało się, że w umowie miałem inne pakiety od tego o czym mówił mi pracownik. Napisaliśmy reklamację, ale została odrzucona. Proszę o poradę, co teraz powinienem zrobić. Czy mam napisać kolejną reklamację czy składać skargę? Czuję się oszukany przez pracownika i chcę zwrot kosztów, na które mnie oszukano bądź całkowicie zrezygnować z umowy. Co robić?

Niestety moj ojciec miał podobną sytuacje z plusem. Reklamacja również została odrzucona ojciec wściekł sie wymówił umowę ale wiązało sie to z zapłaceniem kwoty o ile dobrze pamiętam ponad 1000 zł. moze korzystaj z porady federacji konsumentów tam cie pokierują co możesz jeszcze zrobić. Pozdrawiam

a co na ten temat mowi podpisana umowa (nie dopiski pracownika)?

Wiadomo jak to jest w takich punktach. Zostały przedstawione mi inne warunki niż to co podpisałem. Nie czytałem umowy bo po co skoro została mi przekazana słownie a co innego dali mi do podpisu? Nie spodziewałem się tego tak jak zapewne większość z Was. Dlatego pytam czy da radę coś z tym zrobić, a takie odpowiedzi wcale nie pomagają...

Nie pomagają, bo nie zawsze muszą pomóc.
Obowiązują warunki z podpisanej umowy. Wystarczyło poświęcić 10 minut i ją przeczytać, nawet pobieżnie, a następnie zapytać pracownika skąd rozbieżności w ustaleniach słownych i w wersji papierowej.

Dla oszczędności wyłącz następujące niepotrzebne pakiety

umowę podpisujemy z kwotą netto w twoim przypadku 59Zł

jeśli nie korzystasz z pakietów Ipla - wyłacz
Po co ci muzykoumilacz? - wyłacz
Jeśli twój telefon nie obsługuje LTE to tez po co ci dodatkowy pakiet?

Nie zapominajmy ze mogłaś podpisać umowę z ubezpieczeniem.
Sama pisałaś ze to co zostało ci zaproponowane przez agenta masz wpisane własnoręcznie długopisem.

Bez wglądu nie jestem wstanie nic poradzić. rzecznik konsumenta zabiera się za sprawę w ostateczności.

Powrót