Podrobienie pożyczki PROVIDENT

• Autor wątku Autor wątku patucka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patucka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie. Opiszę tu problem, z jakim boryka się moja mama. Otóż,w lipcu 2010 roku pożyczyła od Providenta 1500 zł. Była to już któraś z kolei pożyczka. Byłam obecna przy podpisaniu umowy. W maju 2011 skończyła ją spłacać. Ostatnią ratę wpłacała już innemu agentowi, gdyż pan, z którym umowę podpisywała, zrezygnował. I to by było na tyle pożyczania. Dzisiaj wizytę złożyła Jej pani z providenta wraz z tym nowym agentem, któremu dawała ostatnią ratę. Wymachiwali jakimiś papierkami, twierdząc, że wzięła aż 3!! pożyczki i na dzień dzisiejszy ma do zapłacenia ponad 6 tysięcy złotych. Grozili policją, sądami, ekspertyzami grafologów itp. Kierownik, z którym rozmawiała przez telefon ta pani, twierdził, że OSOBIŚCIE dawał mojej mamie pieniądze i spisywał z nią umowę. Mama napisała oświadczenie, w którym potwierdziła, że nie brała żadnej pożyczki prócz tej jednej w lipcu 2010 i nie zgadza się z aktualnym saldem (mniej więcej tak pisała).
Co mogło się stać? Czy ktoś użył jej danych i wziął za nią pożyczkę? Doszło do oszustwa? Miał może ktoś z Państwa taka sytuację? Dodam, iż nikt się wcześniej z mamą nie kontaktował, jej telefon milczał. Wcześniej, dzwoniono regularnie co tydzień i umawiała się z agentem na spłaty poszczególnych rat (dotyczy pożyczki z lipca 2010 roku). Od maja 2011 nie było ŻADNEGO kontaktu. Wcześniej, gdy spóźniała się ze spłatą rat, agent niemal molestował ją telefonami, a teraz przez prawie rok nikt nie dzwonił. Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc i zainteresowanie z Państwa strony.

jeżeli rzeczywiście nie brała to sprawę można zgłosić na policję, a dodatkowo, jeśli pójdą do Sądu, to należy wnieść sprzeciw, zaprzeczyć istnieniu roszczenia, zawnioskować o umowę pozyczki, a jak bedą niezgodności w podpisie to wnieść o powołanie biegłego sadowego.

Dziękuję za odpowiedź. Kobieta, która była w domu, mówiła, że ona jako przedstawicielka Providenta zgłosi to na policję. Wygląda na to, że będą się wzajemnie "ścigac" ...

Powrót