P
punek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Chodzi o to.. ze w trakcie mojej pracy agencja wpadla na jakis rewelacyjny pomysl. zeby zamiast placic duzy podatek to oni rozdzielaja wyplate na dwie czesci (tak zeby podatek odjac od tylko 100L [podstawowa wyplata to okolo 200] bo wtedy to podatek jest najniższy a wlasciwie prawie go nie ma) a w zamian za to biorą kase na jakies tam koszty administracyjne.. co owocuje tym, ze do wyplaty dochodzi mi wiecej okolo 10L, ale w zamian za to nie odklada mi się podatek z któego mógłbym się rozliczyć w przyszłośći. Reasumijąc i podliczając wszyko wychodzi ze po przepracowanym pol roku powinienem mieć około 250L zwrotu podatku a dzięki tej wspanialej opcj Travel Scheme bo tak to sie nazywa udalo mi się zarobić 80L więcej.. Z tym ze tak naprawdę jestem w plecy 170L. Bylem dzisiaj w agencji i ta babka mi wmawia ze ja jestem w travel scheme.. ja mowie ze nic nie podpisywalem.. a ona ze mnie glupka robi mówiąc prawie tak jak bym przespal podpisywanie tego.. mowi o spotkani na ktorym nie bylem gdzie to wszyscy podpisywali... pokazuje mi umowę.. któą widzę pierwszy raz na oczy.. w dodatku z niemoim podpisem.. nawet nie pytaj się czy się nie pomyliłem, no bo swój podpis znam.. narazie zamilklem, zeby nie siac niepotrzebnej paniki. Teraz każdą rozmowę będe nagrywał na telefon. Ale nie wiem za bardzo co robić.
A wiem ze podatku bym miał napewno więcej bo: bo kazy dostaje, na kazdym pejslipie (co tydzien dostaje, ile godzin przepracowane, ile wynosi stawka, ile podatku, ile wolnych platnych dni (oraz ile te dni sa warte), ogolem wszystko, I wiem, bo jesli nie zarabia się więcej niz 12000L na rok, to podatek zwracają UWAGA w CAŁOSĆI. Czy nie bardziej interesujace jest to ze podrobili moj podpis?
A wiem ze podatku bym miał napewno więcej bo: bo kazy dostaje, na kazdym pejslipie (co tydzien dostaje, ile godzin przepracowane, ile wynosi stawka, ile podatku, ile wolnych platnych dni (oraz ile te dni sa warte), ogolem wszystko, I wiem, bo jesli nie zarabia się więcej niz 12000L na rok, to podatek zwracają UWAGA w CAŁOSĆI. Czy nie bardziej interesujace jest to ze podrobili moj podpis?