Podrobiony podpis!!!

• Autor wątku Autor wątku pawel322
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel322

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Sprawa wygląda tak ktoś podrobił moj podpis na umowie z Play i posłużył się moim dowodem osobistym skradzionym. O sprawie dowiedziałem się po kilku latach, korespondencja przychodziła na falszywy adres. Niedawno dostałem pozem z sądu z nakazem zapłaty. Zaskarzylem go podajac różne dowody. I właśnie jednym z dowodów był dokument potwierdzający trwanie dochodzenia w mojej sprawie pod odpowiednim numerem w prokuraturze. Teraz dostałem pismo że śledztwo zostało umorzone z powodu niewykrycia sprawcy. Czy to oznacza że sprawa zakonczyla się na moją korzyść tzn prokuratura potwierdziła że to nie był mój podpis?!! Czy jeżeli przedstawie to pismo w sadzie sprawa zostanie oddalona poniewaz prokuratura zakończyła śledztwo a firma windykacyjna która założyla mi sprawe odstąpi od rządania zapłaty? Dodam jeszcze że składałem próbkę pisma dla grafologa takze mam rozumieć że grafolog ją zbadał i stwierdził że to nie był mój podpis?!!! Dziękuję z góry za odpowiedź:D

To znaczy, że po prostu nie wykryto sprawcy. Podpis na umowie nadal nie jest twój i nie rodzi po twojej stronie żadnych zobowiązań.

Powrót