A
AleksanderPoznan
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Witam, kupiłem ostatnio dwa żarniki ksenonowe na allegro. Na aukcji napisane było, że oryginalne żarniki OSRAM D1S Made in Germany itd., wszystko zapakowane w pudełeczko Osram, na pierwszy rzut oka wygląda ok. Niestety po porównaniu z oryginalnym żarnikiem OSRAM, dokładnie tego samego modelu, okazało się że jest to zupełnie coś innego. Żarniki OSRAM można poznać po miedzianych drucikach, po budowie żarnika po otwarciu metalowego opakowania itd. Niestety zakupione żarniki przeze mnie, są typową podróbą wartą może 30 zł, ja za nie zapłaciłem blisko 300 zł. Dodam jeszcze, że jeden żarnik przyszedł złamany, sprzedawca obiecał, że dosłał nowy i w przyszłym tygodniu będę go mieć (no zobaczymy...)
Proszę napisać jakie kroki mam poczynić, żeby odzyskać stracone pieniądze? Jak sprzedawca, będzie się wykłócać, że są oryginalne udać się do Izby Celnej? Jakie mam szanse na odzyskanie pieniędzy? Pozdrawiam!
Proszę napisać jakie kroki mam poczynić, żeby odzyskać stracone pieniądze? Jak sprzedawca, będzie się wykłócać, że są oryginalne udać się do Izby Celnej? Jakie mam szanse na odzyskanie pieniędzy? Pozdrawiam!