Podróbka z OLX

• Autor wątku Autor wątku thefogg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

thefogg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
WItam kupiłem buty na olx jordan retro 4, buty doszły, ale nie są to oryginały na 100%. Po napisaniu tego kontakt się urwał. Mam nr konta i fałszywe dane. Byłem na policji i powiedzieli: "nie jest to oszustwo tylko niezgodność towaru z umową i jak chcesz to możesz założyć mu sprawę". Buty kosztowały 280 PLN, nie chcę puścić tego płazem. Co mogę w takim wypadku zrobić?

Ty zapewne nie poznasz, bank zapewne może udzielić informacji upoważnionym instytucjom. Poza tym, brak pewności że konto jest zarejestrowane na właściwą osobę - może być otwarte na tzw. słupa, a ktoś może dysponować kartą bankomatową i czyścić konto ze środków.

wittka napisał:
Ty zapewne nie poznasz, bank zapewne może udzielić informacji upoważnionym instytucjom. Poza tym, brak pewności że konto jest zarejestrowane na właściwą osobę - może być otwarte na tzw. słupa, a ktoś może dysponować kartą bankomatową i czyścić konto ze środków.
Rozumiem że policji mógłby udostępnić, nie ma pewności jednak myślę że ten człowiek nie jest aż tak przebiegły.

Powrót