podrzerowalam kolezance pozyczke ona nieplaci

• Autor wątku Autor wątku baska02
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

baska02

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
witam mam pytanie 9 lat temu podrzerowalam kolezanec z pracy pozyczke z funduszu socjalnego ona czes splacila i potem sie zwolnila i przestala splacac porzyczke dzis przyszlo do mnie pisemko z firmy nas tresc
wzywam do spłaty 685 00 pln z tytułu pobrania pożyczki z Z

fśs w razie braku jakiejkolwiek odpowiedzi w ciagu 7 dni od daty otrzymania wezwania

zaległą kwote bedziemy zmuszeni pobrac od poreczycieli i jednoczesnie oddac sprawe do firmy windykacyjnej

czy ja musze za nia splacac czy nieda rady nic z tym zrobic bylam u niej ona twierdzi ze niema pieniedzy ja tez niemam pracuje za 1300 zl brutto i mam na utrzymaniu dziecko prosze o rade co mam zrobic w tej sytuaci

sprawdź pierw czy nie jest to przedawniony kredyt. Czy była jakaś sprawa sądowa odnośnie tej sprawy ? Jezeli kredyt przedawniony to olać. Jeżeli nie to Generalnie próbować z kredytobiorcą jakoś się dogadać. Bo poręczając odpowiadasz za spłatę tego zadłużenia, całym swoim majątkiem.

@kanas - to nie jest kredyt, to pożyczka z zakładu pracy.

to jest pozyczka z pracy a czy tez ma przedawnienie a jaki jest czas na przedawnienie niebylo zadnej sprawy niewiem co mam robic z kolezanka zerowalysmy jej no i dostalismy takie samo wezwanie

Wybacz BJ, było już późno. Jednak pożyczka z funduszu socjalnego również przedawnia sie po 3 latach.

witaj a to juz minelo z 10 moze 11 lat to co oni niemaja prawa juz sciagac od nas

Powrót