R
rgr
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 138
Komornik dwukrotnie wyegzekwował mi należność z konta.
Należność sam wpłaciłem na konta komornika, potem bank automatycznie przelał należność na konto komornika (najwyraźniej komornik nie wysłał do banku informacji).
Czy taki wniosek jest prawidłowy czy powinien go uszczegółwić?
SKARGA DŁUŻNIKA
na dokonaną przez komornika egzukucję
Wnoszę o:
1.Zasądzenie od wierzyciela lub komornika kwoty xxxx zł.
2.Zasądzenie od wierzyciela na rzecz dłużnika kosztów postępowania według norm przepisanych, w tym opłaty sądowej w wysokości 100 zł.
UZASADNIENIE
Komornik Sądu Rejonowego dla [...] dokonał w dniu [...] egzekucji należności xxxx zł na zaspokojenie kosztów postępowania egzekucji wierzytelności objętej tytułem wykonawczym z dnia 21.09.2009 (sygn. akt xxxx, KM xxxx).
Powyższa kwota została przelana na konto komornika w dniu ......., tj. 2 miesiące wcześniej.
Załączniki:
- dowód zapłaty kwoty xxxx zł z dnia xxxx
Dodam, że postępowanie zostało już zakończone.
Należność sam wpłaciłem na konta komornika, potem bank automatycznie przelał należność na konto komornika (najwyraźniej komornik nie wysłał do banku informacji).
Czy taki wniosek jest prawidłowy czy powinien go uszczegółwić?
SKARGA DŁUŻNIKA
na dokonaną przez komornika egzukucję
Wnoszę o:
1.Zasądzenie od wierzyciela lub komornika kwoty xxxx zł.
2.Zasądzenie od wierzyciela na rzecz dłużnika kosztów postępowania według norm przepisanych, w tym opłaty sądowej w wysokości 100 zł.
UZASADNIENIE
Komornik Sądu Rejonowego dla [...] dokonał w dniu [...] egzekucji należności xxxx zł na zaspokojenie kosztów postępowania egzekucji wierzytelności objętej tytułem wykonawczym z dnia 21.09.2009 (sygn. akt xxxx, KM xxxx).
Powyższa kwota została przelana na konto komornika w dniu ......., tj. 2 miesiące wcześniej.
Załączniki:
- dowód zapłaty kwoty xxxx zł z dnia xxxx
Dodam, że postępowanie zostało już zakończone.