Podwójna windykacja, brak informacji od komornika

• Autor wątku Autor wątku Rurzowy Rzufff
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rurzowy Rzufff

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam następującą sytuację. Miałem windykację komorniczą na koncie - spłaciłem całość jednorazowo, po jakimś czasie na koncie pojawił się debet - coś około 400zł, jakieś koszta komornicze czy coś. Nie korzystam z konta, więc sobie to tak zostało. W tym roku okazało się, że komornik zabrał pieniądze ze zwrotu PIT. wszystko ok, z tym, że od tego czasu minęło 6 tygodni - do dziś nie mam informacji, że pieniądze zostały zabrane, ile zostało z tego zadłużenia do spłaty [a mam wrażenie, że wziął więcej niż było do zapłaty]. Na dodatek na koncie bankowym nadal występuje zadłużenie [!] tak jak było, więc jeśli cokolwiek bym tam wpłacił, to komornik zająłby mi pieniądze 2x za to samo. Co mam zrobić w tej sytuacji, gdzie i jak złożyć jakąś skargę/odwołanie na postępowanie komornika?

Najpierw to się z nim skontaktuj i wnieś o rozliczenie wpłat. Żebyś przypadkiem na pieniacza nie wyszedł. Bo z Twojego opisu wynika, że na pewno "za uszami" to ma bank, a czy komornik... to nie wiadomo.

Syphar napisał:
że na pewno "za uszami" to ma bank, a czy komornik..
A może dłużnik. Wszak sam nie wie, czy wszystko zostało spłacone, czy nie (koszty, odsetki).

To pewnie też. Mimo to wyświetlanie zajęcia przez "minus" na koncie zostało już kilkakrotnie potępione przez uokik. Także przynajmniej to "za uszami" mają.

A czy realizują słusznie, czy nie, to przecież z tych strzępów informacji nie wiadomo.

Powrót