Podwójne ubezpieczenie auta na niemieckich tablicach

• Autor wątku Autor wątku Rafael0084
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rafael0084

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam proble mieszkam w niemczech i przeprowadzałem sie z jednego maista do drugiego więc musialem sie zameldowac pani w urzedzie mi powiedziala ze musze takze przerejestrowac auta na nowy adres zameldowania tak tez zrobiłem wykupilem nwa polisę ubezpieczeniowa ( bo tak mi ta mila pani powiedziale) zapłaciłem podatek drogowy w małym brifie zmienła mi adres zamieszkania i powiedziala ze gotowe.Proble zaczoł sie po trzech miesiacach na stary adres zameldowania przyszło mi ze starej ubezpieczalni wezwanie do zaplaty ubezpieczenia. I teraz płace dwa ubezpieczenia jak mam to zrobic by płacic tylko jedno te nowe a nie dwa
Z góry dziękuje za pomoc

Piszesz po polsku na polskim forum a pytasz jak rozwiązać Twój problem w Niemczech? Na tym forum są działy dotyczące przepisów prawnych innych krajów spróbuj tam.

Więc co mam teraz zrobić?

a to jest ta sama ubezpieczalnia? Jak tak, to zadzwon do nich i powiedz, ze to ten sam samochod i oni sami rozwiaza sprawe

nie nowa to AXA stara to Bavaria Direkt

to bez sensu zrobiles, teraz bedziesz musial pertraktowac z oboma ubezpieczeniami, ktore cie zwolni

Powrót