Podwyższenie alimentów

• Autor wątku Autor wątku Mama3ki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mama3ki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
D.dobry. Mam córkę ktora w kwietniu tego roku konczy 12lat. Od 10 lat ojciec biologiczny placi alimenty w wysokosci 350zl. Byla to ugoda zawarta w sądzie. Alimenty placi nie regularnie raz na czas raz sie spoznia i to 3 czy 4 miesiace ale jak do tej pory wyrownywal je bez odsetek zasadzonych. Przez tyle lat nic procz tych alimentów nie dal wiecej dziecku ni urodziny imieniny czy swieta nie wspomne o pokryciu kosztow jakis wyjazdow dziecka. Nie dolozyl sie kompletnie zlotowki. Jest alkoholikiem i na to pieniadze ma. Prowadzi jakies lewe interesy podobno. I wiecznie narzeka ze nie ma na alimenty. Chcialabym sie dowiedziec czy moglabym zlozyc wniosek do sadu o podwyższenie alimentów chocby do 500zl. Ja obecnie nie pracuje. Mam jeszcze oprocz corki dwoje dzieci w wieku 8 i 2 lat. Jestem w zwiazku malzenskim. Pobieram od 2 lat na dzieci 500plus na cala 3ke. Dodatkowo mam rodzinne w wysokosci 438zl i te alimenty na corke 350zl. Corka chodzi.juz.do 6 klasy. Koszty utrzymania wzrosly i jest ciezko chwilami. Chcialabym zapewnic corce jakies dodatkowe zajecia np jezykow obcych bo jest bardzo zdolna. Czy jest szansa ze dostanie corka podwyzke alimentow? Pozdrawiam Was serdecznie.

Masz bardzo dużą szansę na podwyżkę alimentów.

Dziękuję bardzo. A takie jeszcze pytanie czy wniosek o podwyzszenie alimentow moge zlozyc w swojej miejscowości czy w miejscu zamieszkania pozwanego?

W miejscu zamieszkania dziecka.

Powrót