M
Mama3ki
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
D.dobry. Mam córkę ktora w kwietniu tego roku konczy 12lat. Od 10 lat ojciec biologiczny placi alimenty w wysokosci 350zl. Byla to ugoda zawarta w sądzie. Alimenty placi nie regularnie raz na czas raz sie spoznia i to 3 czy 4 miesiace ale jak do tej pory wyrownywal je bez odsetek zasadzonych. Przez tyle lat nic procz tych alimentów nie dal wiecej dziecku ni urodziny imieniny czy swieta nie wspomne o pokryciu kosztow jakis wyjazdow dziecka. Nie dolozyl sie kompletnie zlotowki. Jest alkoholikiem i na to pieniadze ma. Prowadzi jakies lewe interesy podobno. I wiecznie narzeka ze nie ma na alimenty. Chcialabym sie dowiedziec czy moglabym zlozyc wniosek do sadu o podwyższenie alimentów chocby do 500zl. Ja obecnie nie pracuje. Mam jeszcze oprocz corki dwoje dzieci w wieku 8 i 2 lat. Jestem w zwiazku malzenskim. Pobieram od 2 lat na dzieci 500plus na cala 3ke. Dodatkowo mam rodzinne w wysokosci 438zl i te alimenty na corke 350zl. Corka chodzi.juz.do 6 klasy. Koszty utrzymania wzrosly i jest ciezko chwilami. Chcialabym zapewnic corce jakies dodatkowe zajecia np jezykow obcych bo jest bardzo zdolna. Czy jest szansa ze dostanie corka podwyzke alimentow? Pozdrawiam Was serdecznie.