B
Besiek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
W 2016 r zapadł wyrok odnośnie zniesienia współwłasności majątku, z którego wynika, że mam spłacić moje dwie siostry po 5 tysięcy dla każdej z nich. Natomiast splacilem zobowiązanie finansowe w wysokości 10 tys złotych. Moje siostry wystąpiły do komornika o zapłatę pieniędzy na wysokość tych 5 tys dla każdej. Ja założyłem sprawę o wyrównanie zobowiązań jako, że spłaciłem dług który otrzymaliśmy w spadku. Chciałem więc spłacić siostry tylko w wysokości pozostałej kwoty (10000:3= 3333 zł; 5000-3333=1667zl). W oczekiwaniu na sprawy sądowe Sad zmienił treść wyroku z 2016 r na kwotę spłaty 15000 zł powołując się na oczywisty błąd pisarski. Nie wiedziałem, że w ogóle tak się da. Postanowienie to zapadło na posiedzeniu niejawnym w czerwcu, nie zostałem o wyroku poinformowany ponieważ pismo zostało wysłane do pełnomocnika l, który reprezentował mnie podczas zniesienia współwłasności a ten nie poinformował mnie o zaistniałej sytuacji. O sprawie dowiedziałem się przez konto pue, które założyłem dopiero początkiem lipca, a postanowienie znalazłem dopiero dzisiaj przegrzebujac całe dokumenty dotyczące sprawy rozliczenia z siostrami. Czy i co mogę zrobić w tej sytuacji ? Z góry dziękuję za informację
Ostatnia edycja: