pogróżki przez sms

• Autor wątku Autor wątku kinleg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kinleg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
nie wiem, czy dobrze wybrałam wątek windykacja, sprawy łączy się również z prawami konsumenta. Dostałam smsa o treści: "Informujemy, że kupiliśmy baze danych ***mod*** i jestesmy nowym Administratorem Twoich danych. Dowiedz sie wiecej ***mod***.pl" Niestety weszłam na tę stronę i mimo ostrzeżeń ze strony męża, “wypisałam” się z ich bazy za pomocą specjalnego formularza. Pomyślałam sobie, że skoro i tak mają mój nr telefonu, to niczym nie ryzykuje. Smsa dostałam we wtorek 30.09 wczesnym popołudniem. W środę wieczorem dostałam kolejnego smsa: “Agata, kiedy bedzie kurwa kasa?! Ile mam czekać?”. Pół godziny później: “Nie wymigasz się…” Zignorowałam to. Wczoraj, kilka minut przed 22: “No i jak będzie?! Moja cierpliwość się kończy! Masz czas do jutra!”. Napisane bez polskich znaków, ale również bez błędów ortograficznych, z zachowaniem interpunkcji. Jestem przekonana, że te smsy; od ***mod*** i późniejsze łączą się, ponieważ nie mam ani długów, ani amnezji. Zastanawiam się nad zgłoszeniem sprawy na policję. Na razie zablokowałam ten nr (prywatny, zaczynający się od 693...). Co jeszcze mogę zrobić?
Agata

Ostatnią edycję dokonał moderator:
kinleg napisał:
Na razie zablokowałam ten nr (prywatny, zaczynający się od 693...). Co jeszcze mogę zrobić?
Agata
może zadzwoń z ukrytego numeru i spróbuj podpuścić rozmówcę by ujawnił kim jest

Próbowałam. Telefon jest aktywny tylko w momencie wysyłania sms. Przy próbie połączenia od razu włącza się poczta głosowa.

Powrót