Pojedyncza cela.

• Autor wątku Autor wątku Ostrix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Ostrix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Mam sie stawić do Z.K na początku listopada, siedziałem już kiedyś w areszcie śledczym. Czy jest taka mozliwosć żeby osadzony siedział sam na celi ? Nie jestem zbytnio towarzyski.

Ostrix napisał:
Czy jest taka mozliwosć żeby osadzony siedział sam na celi ? Nie jestem zbytnio towarzyski.

Możliwość jest. Ale brak chęci rozmawiania z innymi przestępcami nie jest wystarczającym powodem do pojedynki.

a co trzeba bylo by zrobic zeby siedziec samemu? naodwalac cos?

Persona1978 napisał:
Zawsze to może być izolatka, albo cela dla "N".
Spróbuj, może się uda.

Nie wiem czy autora satysfakcjonowałaby izolatka, bo maksymalnie by dostał 28 dni. "Naodwalanie coś" np atak na funkcjonariusza mogłoby skutkować umieszczeniem w celi dla "N" ale niekoniecznie pojedynczej no i na 100 % wiązałoby się to z dodatkowym wyrokiem

Musisz liczyc sie z tym ze raczej bedziesz w celi z towarzystwem Nie oczekuj komfortu celi jednoosobowej

Przy przyjęciu pogadaj po ludzku z wychowawcą. Powiedz co i jak. Może jak będzie wolna to cię rzuci.

Właśnie. W odbywaniu kary najgorsze nie jest samo osadzenie, odcięcie od wolności czy nawet administracja zakładu karnego. Najgorsze jest to z kim trzeba tam przebywać i jakich głupot trzeba wysłuchiwać cały dzień. No bo ile można się odcinać stoperami albo głośną muzyką na słuchawkach? Od tego też w końcu uszy bolą.

jevgienij napisał:
Właśnie. W odbywaniu kary najgorsze nie jest samo osadzenie, odcięcie od wolności czy nawet administracja zakładu karnego. Najgorsze jest to z kim trzeba tam przebywać i jakich głupot trzeba wysłuchiwać cały dzień. No bo ile można się odcinać stoperami albo głośną muzyką na słuchawkach? Od tego też w końcu uszy bolą.
To zalezy bo na P1 nie jest tak rozowo tam niedosyc ze wysłuchujesz głupot to jeszcze wiekszosc doby spedzasz w celi

Na P2/P3 w tej kwestii wcale nie jest lepiej. Nie dość, że ci z którymi siedzisz, to jeszcze z innych cel przyłażą plotkować o amnestiach. Mimo że tę zdementowano już w maju, wielu wciąż w nią wierzy.

Powrót