Pokrowce zakupione zafarbowały na czarno tapicerke krzesla

• Autor wątku Autor wątku rabinka59
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rabinka59

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Dzien dobry, kupilam 4 czarne pokrowce na krzesła. Po kilku miesiacach kiedy sciagnęlam je z krzesel , okazalo sie ze zafarbowana została jasna tapicerka na krzesłach na czarny kolor. Niestety krzesla sa do wyrzucenia, farba wpiła się w materiał . Sporo za nie zaplaciłam. Chcę zlożyc reklamację pokrowców z tytulu wady, i zarzadac zwrotu pieniędzy za pokroce. Ale najistotniejsze Co i czego mogę żądac od sprzedającego te pokrowce jesli chodzi o krzesła?Jak ując to w reklamacji , na jakie podstawy prawne moge sie powołać i jak sformulować żądanie co do krzeseł. Dziekuje serdecznie.

rabinka59 napisał:
Ale najistotniejsze Co i czego mogę żądac od sprzedającego te pokrowce jesli chodzi o krzesła? Jak ując to w reklamacji , na jakie podstawy prawne moge sie powołać i jak sformulować żądanie co do krzeseł.
W ramach reklamacji ogranicza się Pani do wskazania niezgodności towaru z umową. Co do krzeseł to już oddzielne roszczenie odszkodowawcze, trzeba najpierw wycenić szkodę - generalnie taką odpowiedzialność ponosi już producent a nie sprzedawca.

Bardzo dziekuję

Powrót