Pokrzywdzony nieobecny

• Autor wątku Autor wątku nancy1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nancy1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Mój maż przebywa w areszcie pod zarzutem rozboju (280 p. 1) co jeśli pokrzywdzony, po raz drugi nie stawił sie w prokuraturze? istnieją domysły że raczej na pewno się nie stawi, czy to ułatwia czy utrudnia sprawę chodzi mi o to czy to ma jakieś znaczenie , że sie nie stawia i czy to prawda że w tej sytuacji mogą mu przedłużać areszt w nieskończoność dopóki tamtego nie znajdą proszę pilnie o odpowiedź ? z góry dzięki

RE: Pokrzywdzony nieobecny PROSZE O POMOC

Mój maż przebywa w areszcie pod zarzutem rozboju (280 p. 1) co jeśli pokrzywdzony, po raz drugi nie stawił sie w prokuraturze? istnieją domysły że raczej na pewno się nie stawi, czy to ułatwia czy utrudnia sprawę chodzi mi o to czy to ma jakieś znaczenie , że sie nie stawia i czy to prawda że w tej sytuacji mogą mu przedłużać areszt w nieskończoność dopóki tamtego nie znajdą proszę pilnie o odpowiedź ? z góry dzięki a i jeszcze jedno czy poinformowac adwokata że poszkodowany raczej na 99 procent nie będzie się stawiał ani w sadzie ani w prokuraturze?

Decyzje w tej sprawie będzie podejmował prowadzący postępowanie na podstawie aktualnych okoliczności sprawy. Niezależnie od tego aresztowany w każdej chwili może składać wnioski o uchylenie aresztu.

ale czy to że go nie ma może miec jakiś związek ze sprawą , czy liczą sie pierwsze jego zeznania, które składał 1, 5 ms temu , czy jego o becnośc jest konieczna by sprawa sie odbyła i czy z tego powodu moga w nieskończonośc przedłużac areszt ?

Powrót