Połączenie Art.

• Autor wątku Autor wątku GAMBIWAW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

GAMBIWAW

Użytkownik
Odpowiedzi
155
Witam.

Mam pytanko czy art: 258.1, art. 272.1, art. 310.2 czy one są sumowane i traktowane jako jedno przestępstwo czy czy mówią o dwóch, trzech różnych przestępstwach... :?:

Czy przy pomówieniu prokurator może postawić art 310.2... :?:

Zadajesz bardzo ogólnikowe pytania. Odpowiedź na nie zależy od szczegółowych okoliczności sprawy.

[cytat="Moniak":3ebnngs1]Gambi, przede wszystkim nie ten dział :ok:[/cytat:3ebnngs1]

Moniak wiem wiem...

KADI rozumiem ale okoliczności niestety nie moge tutaj opisac.

Co rozumiesz przez sumowane?

[cytat="GAMBIWAW":srfniety]Witam.
Czy przy pomówieniu prokurator może postawić art 310.2... :?:[/cytat:srfniety]

Zarzuty przedstawia się w oparciu o całokształt zgromadzonego w sprawie materiału dowodowego.
W skład materiału dowodowego wchodzą również wyjaśnienia współpodejrzanych (bo jak podejrzewam o to Ci chodzi). Aby przedstawić komuś zarzut z art. 310 par. 2 k.k. nie musza koniecznie zostać zabezpieczone podrobione środki platnicze, ktore mialyby zostać puszczone w obieg.

Co do reszty, to tak jak stwierdzili przedmowcy - podane przez Ciebie informace są zbyt lakoniczne, aby cokolwiek więcej powiedzieć.

Chodzi o to czy powyzsze art można w jednej sprawie dać ?

P.S Z góry dzieki za odpowiedź.

[cytat="GAMBIWAW":1cuw13f6]Chodzi o to czy powyzsze art można w jednej sprawie dać ?
[/cytat:1cuw13f6]

Jeśli materiał dowodowy na to pozwala, to podejrzanemu w jednej sprawie mozna przedstawić zarzuty nawet z calego kodeksu karnego plus kilku ustaw szczególnych. :lol:
Wszystko uzależnione jest od tego, jakie dowody są w danej sprawie - jeśli dowody pozwalają na przedstawienie zarzutu popełnienia określonego przestępstwa, to się za taki czyn zarzut stawia.

Powrót