Policja umorzyla mi przestepstwo bezpodstawnie pomocy

• Autor wątku Autor wątku zdeba277
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zdeba277

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam chcialbym sie dowiedziec co robic? To tak kupilem karte graficzną do komputera za kwote 1299zl oraz wielu innych uzytkownikow od pana z allegro ktory ma nick "jacekonrad" pieniadze wplacilem przelew jak inni uzytkownicy, ale polowa z nas kart nie otrzymala z panem jackiem cisza telefon juz nie dziala oraz na emaile nie odpisuje... sprawe zglosilem na policje oraz inni uzytkownicy w celu oddzyskania pieniedzy z POK z allegro. Zlozylem zeznania ale niestety po miesiacu czasu zajechalem na komisariat spytac jak moja sprawa i policjant prowadzacy mowi mi ze goscia znalezli, ze mu sie noga powinela i wyjechal za granice na chwile, lecz karty ma wysylac lub pieniadze oddawac... i on jest za tym by postwpowanie przygotowawcze umorzyc jezli prokurator tez bedzie za... a inni uzykownicy dostali juz nr RSD bo sprawa jest w toku a u mnie umorzono i karza mi sie sadzic z nim cywilnie bo uwazaja ze to sprawa cywilno prawna a nie przestepstwo... rzadnego papieru nie sostalem ani nic poprostu ani pieniedzy ani pomocy ze strony policji... co zrobic w tej sytuacji??

no to wyjaśnili z zebranego materiału nie wynika przestępstwo.

Na twoje pytanie jest jedna odpowiedz którą otrzymałeś od Policjantów

załóż sprawę w sadzie o zapłatę i czekaj z cierpliwością na postanowienie:D

Margarit napisał:
no to wyjaśnili z zebranego materiału nie wynika przestępstwo.

Na twoje pytanie jest jedna odpowiedz którą otrzymałeś od Policjantów
załóż sprawę w sadzie o zapłatę i czekaj z cierpliwością na postanowienie:D
No dobra a jak inni maja juz sprawe trakcie o to samo to czemu tylko mi umorzyli??

Jeżeli inni maja to jest już nadany numer sprawy i toczy się w jakiejś prokuraturze. czytaj pouczenie w piśmie którym dostałeś i zastosuj się do tych zaleceń.

nie zapomnij ze prokuratura z urzędu nie nakaże zwrotu kasy to jest twoja inicjatywa.

po za tym w piśmie umarzającym masz numer sprawy wiec o co chodzi? chyba że nie jesteś pokrzywdzonym?

Ostatnia edycja:
Margarit napisał:
Jeżeli inni maja to jest już nadany numer sprawy i toczy się w jakiejś prokuraturze. czytaj pouczenie w piśmie którym dostałeś i zastosuj się do tych zaleceń.

nie zapomnij ze prokuratura z urzędu nie nakaże zwrotu kasy to jest twoja inicjatywa.

po za tym w piśmie umarzającym masz numer sprawy wiec o co chodzi? chyba że nie jesteś pokrzywdzonym?
W tym rzecz, ze jestem pokrzywdzony... a rzadnego papieru nie dostalem jeszcze ani nic... i nawet nie wiadomo kiedy dostane i w ogole... bo policjant moim zdaniem walil scieme... ale poczekam choc od zgloszenia minelo juz pol tora mesiaca

Byleś przesłuchiwany dostałeś kartkę formatu A4 którą poświadczywszy własnym podpisem na kopii wiec nie ściemniaj ze nic nie dostałeś. To jest dla Ciebie a nie dla kosza :lol:

Margarit napisał:
Byleś przesłuchiwany dostałeś kartkę formatu A4 którą poświadczywszy własnym podpisem na kopii wiec nie ściemniaj ze nic nie dostałeś. To jest dla Ciebie a nie dla kosza :lol:

A skąd wiesz co dostał? Byłaś światkiem tego zdarzenia? Po przesłuchaniu dostaje się pouczenie o prawach i obowiązkach pokrzywdzonego i tyle.

Margarit napisał:
Owszem dostalem kartki jak skladalem wezwanie o przestepstwie. Wkoncu to kazdy dostaje. Wiec nie zaprzecze.

Powrót