policja

• Autor wątku Autor wątku juwenowa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

juwenowa

Użytkownik
Odpowiedzi
183
W jaki sposób udowodnic, ze maz znecal sie nad rodzina? Policja przyjezdzala na interwencje, ale nie chce udostepnic swoich akt, ani zrobic z nich kopii, ani tez podac numery akt. Czy mozna jakos te dane od nich uzyskac???

jak pani zgłosi na Policji zawiadomienie o znęcaniu się męża nad panią może pani na potwierdzenie swoich słów powiedzieć ,że były interwencje Policji...(kiedy i czego dotyczyły) , a policjant prowadzacy postepowanie sam ściągnie materialy do siebie , ponadto ustali u dzielnicowego jak sytuacja wyglada u Was w domu...

Policja chce świadków, niestety ja miałam jednego-za mało, a nie zrobiłam obdukcji, choć policja widziała moje sińce na szyi. Proszę zgłosić doniesienie o znęcaniu się, ale mówię, bez świadków, czy obdukcji, umorzą. W razie interwencji w domu, każ policji wypełnić Niebieską Kartę-to ważne, mają taki obowiązek, ale zależy jakim człowiekiem jest policjant. Proponuję żebyś weszła na stronę "Niebieskiej Linii" (wpisz w wyszukiwarkę)-mieszczą się teraz na Korotyńskiego w W-wie, ale jets tam telefon i dużo przydatnych informacji, powołują się na kodeksy itp. POLECAM i TRZYMAJ SIĘ

Kochani, na szczescie nie mnie dotyczy moje pytanie, niemniej jednak kolezanka nie chce zglaszac znecania sie, chce jedynie udowodnic, jakim czlowiekiem jest jej byly w sprawie o separacje, ale policja nie chce wydac odpisow akt z interwencji!

[cytat="ona_06"]W razie interwencji w domu, każ policji wypełnić Niebieską Kartę-to ważne, mają taki obowiązek, ale zależy jakim człowiekiem jest policjant. [/cytat]

a od kiedy to osoba zgłaszająca może cokolwiek kazać interweniującym policjantom :?: od kiedy może im mówić jak mają przeprowadzić i zakończć interwencję? Niebieską kartę wypełnia się jeśli istnieją stosowne przeslanki ku temu- sam fakt interwencji to jeszcze za malo...

a to że kobiecie nie chcą policjanci wydać swojej dokumentacji to przecież normalne - skoro nie było żadnego zawiadomienia to nie jest stroną postępowania...

Markiz32, czyli nie ma mozliwosci, aby wykorzystac dane z interwencji policyjnej przed sadem w sprawie o separacje?

mozna zawnioskować do Sądu aby to Sąd zwrocił się do Policji o nadesłanie informacji z przeprowadzanych interwencji...

policja powinna być przeszkolona w sprawie Niebieskiej Karty i ma obowiązek poinformować poszkodowaną podczas interwencji!!!!

Powrót