Polisa na dom

• Autor wątku Autor wątku Marzenia1981
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marzenia1981

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Jakiś czas temu agentka ubezpieczeniowa zaproponowała mi ofertę ubezpieczenia na dom w dwóch towarzystwach .
Po wstępnej rozmowie umówiłam się z nią na rozmowę telefoniczną i wybór właściwego towarzystwa .Podałam moje dane i nr telefonu .
Nie zadzwoniła .
Dwa dni temu otrzymałam wystawioną polisę z terminem płatności , kwotą i warunkami całkiem innymi niż w proponowanej ofercie .
Polisę owa Pani zostawiła mojemu tacie gdy byłam w pracy ,nie miałam możliwości konfrontacji .
Na polisie w moich danych widnieje inny nr telefonu ,nie mój .
Nie wyraziłam zgody na wystawienie tej polisy .
Co zrobić w tej sytuacji ?

Dziwnie to wygląda, może najprościej skontaktować się ze wspomnianą agentką i wyjaśnić.
Otrzymałaś polisę czy ofertę ? Jeśli polisę to kto ją podpisał ?

Bun napisał:
Dziwnie to wygląda, może najprościej skontaktować się ze wspomnianą agentką i wyjaśnić.
Otrzymałaś polisę czy ofertę ? Jeśli polisę to kto ją podpisał ?
Otrzymałam polisę podpisaną przez nią ,z jej pieczątką,agentka nie odbiera telefonu ode mnie .

Do 30 dni można odstąpić od umowy, choć trochę dziwne odstępowanie od umowy której się nie zawarło.
Jeżeli była to polisa wystawiona stacjonarnie to powinien być też na niej podpis ubezpieczającego.
Jeśli nie możesz skontaktować się z agentem to kontaktuj się bezpośrednio z TU w którym jest zawarta umowa i tam przedstaw jak wygląda sytuacja, jak warunki Ci nie odpowiadają zażądaj anulowania polisy wraz z potwierdzeniem że została anulowana.

Powrót