Polisa na samochód

• Autor wątku Autor wątku dariusz2b
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dariusz2b

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Witam wszystkich i mam takie pytanie. Jestem właścicielem samochodu i jest jeszcze córka która jest pelnoletnia a nie posiada prawa jazdy I z tego względu ubezpieczyciel podniósł składkę przez córkę bo osiągnęła pelnoletnosc. Moja córka jest niepełnosprawną ze znacznym stopniem i nigdy nie będzie mogła ani posiadać prawo jazdy ani nie jest w stanie sama czym kolwiek się samodzielnie poruszać jakim kolwiek pojazdem. Czy ubezpieczyciel może taki fakt wykorzystywać i podnosić składkę na samochód czy powinien od tego odstąpić pozdrawiam i czekam na jakieś informację fachowców???

Przy obliczaniu zniżek na pewno było pytanie czy posiadasz dziecko do 18 roku życia. Ponoć kierowcy mający dzieci powodują mniej wypadków. Tak mówią statystyki. Skąd ubezpieczyciel wiedział że córka skończyła 18 lat? Ubezpieczyciel może sobie rozdzielać zniżki wg swoich wytycznych. Np pielęgniarki mają większe zniżki na OC niż ja i nic na to nie poradzę. Jak Ci się to nie podoba to zawsze możesz zmienić ubezpieczyciela.

Powrót