M
marcin8
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Witam. Sprawa wygląda tak, że kilka lat temu zakupiłem telewizor oraz wykupiłem dodatkową gwarancję na okres 5 lat. Gwarancja przydała się już po 3 latach kiedy awarii uległ zasilacz. Naprawa została wykonana bez problemu. Miesiąc temu sprzęt ponownie uległ awarii, prawdopodobnie ta sama usterka. Niestety po kilku dniach od wysłania do serwisu okazało się, że telewizor został rozbity w transporcie. Dziś otrzymałem telefoniczną odpowiedź, że oferują mi wymianę na inny w kwocie 1950zł. bądź wypłatę tej kwoty i tu się pojawia problem, ponieważ telewizor kosztował 3700zł. Pani tłumaczy, że został odjęty okres konsumpcji. Ja to rozumiem ale przecież tu nie chodzi o to, że usterka przewyższa koszt ubezpieczenia tylko sprzęt został zniszczony przez zewnętrzną firmę. Mogę coś z tym zdziałać? Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam.
EDIT: Przed chwilą otrzymałem kolejny telefon i pani twierdzi, że w poprzedniej naprawie była wymieniana matryca a nie zasilacz. No cyrk normalnie...
EDIT: Przed chwilą otrzymałem kolejny telefon i pani twierdzi, że w poprzedniej naprawie była wymieniana matryca a nie zasilacz. No cyrk normalnie...
Ostatnia edycja: