polisa OC błędny nr rej. i VIN

• Autor wątku Autor wątku majkel207
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majkel207

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam, przez własną głupotę wpakowałem się w problemy, przy sprzedaży swojego auto zauważyliśmy z nabywcą że polisa OC jest na inny nr rej a także Vin, nr rej to ten który był zgłoszony jak nr próbne czerwone w celu zrobienia przeglądu a po tym czasie zostały one wymienione na te docelowe z twardym dowodem niestety ja nie zgłosiłem nowych nr ubezpieczycielowi do polisy a nr Vin auta zrobiłem błąd, drobna różnica jest, sprzedałem auto, zgłosiłem błąd do ubezpieczycielka ER*O HEST*A ale nie odezwali się do mnie, a ja nic nie robiłem liczyłem, że może UFG tego nie zauważy ale oczywiście zauważyli i chcą polisy na to auto, czy mam szansę jakąkolwiek obronę? Mam polisę zawartą w dniu rej auta, na nr próbne ale inny vin, mam przegląd pierwszy gdzie są te pierwsze nr rej próbne oraz właściwy Vin (diagnosta się nie pomylił z Vinem) mam następny przegląd gdzie jest ten sam właściwy Vin oraz nowe nr rejestracyjne te już docelowe.

Ostatnia edycja:
Co to za post? Z daleka czuć jakis przekręt. Zaplac za swoje grzechy jak prawdziwy facet i zyj dalej....

slider2002 napisał:
Co to za post? Z daleka czuć jakis przekręt. Zaplac za swoje grzechy jak prawdziwy facet i zyj dalej....

Przeczytałeś w ogóle mój post? Jak tak to wytłumacz co ci tu śmierdzi przekrętem? Gdzie tu jest w ogóle pole do przekrętu? Myślisz że załatwiłem sobie polise OC na moje imię i nazwisko , na ten sam model auta, na 2 lata wstecz zawartą tego samego dnia którego swoje auto zarejestrowałem zawartą na te same numery tzw próbne które miało moje auto na nr Vin prawie identyczny jak mojego auta, a ten błędny Vin auto które go ma nigdy w kraju nie było zarejestrowane. Troche smutno płacić karę do UFG skoro się przez 2 lata płaciło polise OC.

Ostatnia edycja:
majkel207 napisał:
Przeczytałeś w ogóle mój post? Jak tak to wytłumacz co ci tu śmierdzi przekrętem? Gdzie tu jest w ogóle pole do przekrętu? Myślisz że załatwiłem sobie polise OC na moje imię i nazwisko , na ten sam model auta, na 2 lata wstecz zawartą tego samego dnia którego swoje auto zarejestrowałem zawartą na te same numery tzw próbne które miało moje auto na nr Vin prawie identyczny jak mojego auta, a ten błędny Vin auto które go ma nigdy w kraju nie było zarejestrowane. Troche smutno płacić karę do UFG skoro się przez 2 lata płaciło polise OC.

Oczywiście w decyzjach o zarejestrowaniu i polisie OC wszędzie jest mój pesel

ubezpieczyłeś inne auto (inny vin) więc teraz trudno będzie się z tego wyplątać. oczywiście możesz próbować. najpierw skontaktuj się z TU i spytaj czy zrobią korektę tamtej polisy.

Gdzie zawierałeś ubezpieczenia?

Powrót