C
csdark
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 44
Witam, mam dość nietypowy problem otóż w 2003 roku byłem posiadaczem auta osobowego, na ktory skończyło się OC, w zwiazku z tym samochodu osobiście nie uzywałem, ale robił to mój ojciec, który spowodował kolizję na parkingu, auto ubezpieczył na moje nazwisko oczywiscie bez mojej zgody, wpłacona została chyba tylko jedna rata reszty niestety już nie zapłacił. Firma ubezpieczająca to Compensa. W chwili obecnej przychodzą do mnie pisma z windykacji o uregulowanie zadłużenia którego oczywiscie ja nie zrobiłem. Moje pytanie jest takie, jak sprawę załatwić aby obeszło się bez przykrych incydentów. Na polisie jest sfałszowany mój podpis, osoba która pośredniczyła w udzielaniu ubezpieczenia była świadoma iż to nie ja podpisuję umowę, jakie konsekwencje osoba wystawiająca polisę może ponieść za coś takiego. Czy poinformowac policję aby grafolog udowodnił iz na polisie nie ja sie podpisałem, jakie konsekwencje może ponieść mój ojciec. Może ktoś już miał podobne doświadczenia, wolał bym to załatwić jakoś polubownie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam