H
hiszpan_pl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam,
Na początku chciałem przywitać wszystkich forumowiczów ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym zwrócić się z prośbą o rozwiązanie mojego problemu.
A mianowicie.
W dniu 16.11.2008 zakupiłem samochód osobowy.
Posiada on polisę OC w Libert Direct.
Polisa została zawarta na okres 2008-05-27 do 2009-05-26.
Płatność została rozłożona na 4 raty.
Właściciel opłacił dwie raty.
Termin zapłaty następnej raty mija 26-11-2008.
I tu zaczyna się mój problem, ponieważ odkupiłem ten samochód od osoby która zakupiła go dnia 21.10.2008 od pierwotnego właściciela (tego na którego wystawiona jest polisa OC na zakupiony samochód) i nie przerejestrowywała go na siebie (opłaciła tylko składkę w urzędzie skarbowym) po czym odsprzedała mi go dnia 16.11.2008.
Chciałbym zmienić ubezpieczyciela na PZU ponieważ (niestety) tylko PZU honoruje zniżki właścicieli którzy nie posiadają prawa jazdy.
W związku z tym chciałem się dowiedzieć do kiedy mogę zrezygnować z OC w Liberty Direct.
Czy obowiązuje mnie termin 30 dni od daty mojego zakupu tj. 16.11.2008,
czy może termin 30 dni od poprzedniej sprzedaży tj. 21.10.2008,
a może ostatnim dniem wypowiedzenia jest data zapłaty kolejnej raty?
Z góry dziękuje za pomoc w moim problemie i przepraszam za niezbyt przejrzyste opisanie mojego problemu.
Pozdrawiam
Na początku chciałem przywitać wszystkich forumowiczów ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym zwrócić się z prośbą o rozwiązanie mojego problemu.
A mianowicie.
W dniu 16.11.2008 zakupiłem samochód osobowy.
Posiada on polisę OC w Libert Direct.
Polisa została zawarta na okres 2008-05-27 do 2009-05-26.
Płatność została rozłożona na 4 raty.
Właściciel opłacił dwie raty.
Termin zapłaty następnej raty mija 26-11-2008.
I tu zaczyna się mój problem, ponieważ odkupiłem ten samochód od osoby która zakupiła go dnia 21.10.2008 od pierwotnego właściciela (tego na którego wystawiona jest polisa OC na zakupiony samochód) i nie przerejestrowywała go na siebie (opłaciła tylko składkę w urzędzie skarbowym) po czym odsprzedała mi go dnia 16.11.2008.
Chciałbym zmienić ubezpieczyciela na PZU ponieważ (niestety) tylko PZU honoruje zniżki właścicieli którzy nie posiadają prawa jazdy.
W związku z tym chciałem się dowiedzieć do kiedy mogę zrezygnować z OC w Liberty Direct.
Czy obowiązuje mnie termin 30 dni od daty mojego zakupu tj. 16.11.2008,
czy może termin 30 dni od poprzedniej sprzedaży tj. 21.10.2008,
a może ostatnim dniem wypowiedzenia jest data zapłaty kolejnej raty?
Z góry dziękuje za pomoc w moim problemie i przepraszam za niezbyt przejrzyste opisanie mojego problemu.
Pozdrawiam