Polisa OC

• Autor wątku Autor wątku czeneletekq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czeneletekq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, 3 miesiące temu kupiłam samochód, przerejestrowałam go, a następnie udałam się z polisą OC(link4) do ubezpieczalni, po przyjściu pan stwierdził, że nie muszę nic robić z polisą i, że mogę na niej jeździć do momentu aż się skończy(do marca) mimo widniejących na niej starych tablic rejestracyjnych, mówił, że numer VIN się nie zmienia także ubezpieczenie będzie dalej obowiązywać, więc posłuchałam go i nic z tym nie robiłam. Teraz z ciekawości weszłam na bazę UFG i po wpisaniu samego nowego numeru rejestracyjnego, polisa nie jest widoczna, natomiast po wpisaniu samego VIN samochodu jest widoczna. Moje pytanie brzmi czy jest wszystko w porządku i czy rzeczywiście można tak jeździć?

Jest w porządku. Ale dla spokoju lepiej zgłosić się do TU i zaktualizować dane.

zmień pana od ubezpieczeń, za takie rady.
Powinieneś zgłosić do link4 najlepiej na infolinię fakt zakupu pojazdu i rejestrację, może być rekalkulacja jak jesteś osobą młodą /niedoświadczoną , a wtedy warto zmienić szybko ubezpieczyciela na mocy art.31 ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych
po wtóre warto sprawdzić czy polisa jet w pełni opłacona byś nie był zaskoczony np. drugą ratą

Link4 lubi dowalić wysokie rekalkulacje - taka polityka firmy.

Powrót