Pocicha napisał:
To nie słuchowisko, to forum, lepiej żebyś czytał i to ze zrozumieniem.
Pocicha napisał:
Nie wiem kto nie rejestruje faktów jakie sie tutaj pisze ale dodając ten post na te na forum oczekiwałem kogoś kto naprawdę sie na tym zna a nie wypisuje po prostu swoje mądrości

po za tym, ktoś tutaj zbiega od tematu. Chciałem sie dowiedzieć na temat RE: Polski samochód w Irlandii. Wszystko wyjaśnione.
Wypraszam sobie ten bełkot.
Jakbyś się nie zorientował, to odpowiedź dostałeś już w poście nr 2, popartą konkretnym linkiem, po polsku. Nie skorzystałeś, Twoja sprawa.
Pocicha napisał:
No oczywiście napisałem ze w Polsce by mi dali o wiele tańsze ubezpieczenie ponieważ sprawdzałem gdy bym miał pełne prawo jazdy ...
Ja se na tiry z naczepą w Polsce sprawdzałam, gdybym miała odpowiednie kategorie...daliby taniej, niż tutaj...
Pocicha napisał:
akurat zrobienie pełnego nie jest dla mnie problemem (wystarczy mi miesiąc)
Aaaa, to pewnie dlatego tak długo,że od razu z obywatelstwem?
Pocicha napisał:
oczywiste jest to ze teraz dostaje takie ubezpieczenia jak np (6-4tys e) .. proste.. tylko że ja opisuje sprawę jak bym miał pełne prawo jazdy to i tak ubezpieczenie WYNIESIE OKOŁO 2.5 -3 TYŚ EURO nie wiem jak dla kogo jest to dla mnie duża cena i chciałem sie dowiedzieć czy da sie ją obniżyć.
Po pierwsze, ubezpieczalnie spuszczają Cię na buty, ponieważ nie potrafisz się określić. Do prawidłowej kalkulacji polisy-quotation online są potrzebne m.in. dane, takie jak: konkretne auto z nr rej.,nr prawa jazdy, na cenę może mieć wpływ, county w którym mieszkasz, dzielnica, gdzie auto będzie stało, ile km zamierzasz nim robić/rocznie, opcje polisy,udział własny itp.-proste?
Zwyżkę masz bodaj do 26 roku życia, rozmawiałam z (młodymi) Irlandczykami w pracy, którzy niedawno jeździli L-kami, teraz mają full DL i żaden z nich nie uwierzył w kwoty ubezp., które tu przedstawiasz (poj. ok. 1.0), z resztą z posta na post coraz wyższe, to znaczy duże te ceny.
Pocicha napisał:
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA (USUNIĘCIA)
Masz rację, skończ Waść, wstydu oszczędź.