P
pamusz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, do rejestracji skłoniła mnie dzisiejsza akcja związana z przejazdem Polskim Busem. Zakupiłem dwa bilety na podróż, otrzymałem bilet w dniu 08.01.2015r, wszystkie dane zgodne, pełny numer rezerwacji oraz biletu. Podróż miała rozpocząć się o godzinie 00:15 14.01.2015r. z przystanku Metro Wilanowska(Warszawa) do Dworzec PKS Częstochowa. Miała, bo sytuacja wyglądała następująco, o godzinie 23:35 byliśmy już na wyznaczonym przystanku oczekując na autobus, który podjechał o 24. Po podaniu numeru rezerwacji, pracownik nie był w stanie odszukać go na swoim spisie. Zadzwonił więc do kogoś z biura, wyjaśniając sytuację, sugerował, że wszystko się zgadza, bilet zawiera wszystkie potrzebne dane, jednak nie ma go na jego liście. Po dłuższej rozmowie (wpuszczając w międzyczasie pozostałych pasażerów) usłyszeliśmy, że nie zostaniemy wpuszczeni do autobusu, ponieważ w razie kontroli, pracownicy poniosą konsekwencje takie jakbyśmy biletu nie posiadali. Bez większych emocji, pracownik PolskiegoBusa stwierdził, że nie ma innej możliwości, a autobus musi już ruszać. Tak oto z narzeczoną zostaliśmy po północy na przystanku z biletem w ręku. Nie trudno się domyślić, że musieliśmy o tej porze znaleźć jakiś nocleg, odwołać kontrahentów w pracy z którymi rano byliśmy umówieni w mieście docelowym. Dodatkowo ponieśliśmy koszty związane z transportem nocnym do miejsca noclegu. Aby wrócić musieliśmy zakupić dodatkowe bilety na godzinę 12:15, które były droższe od tych rezerwowanych z wyprzedzeniem. (bilety na 00:15 - 21zł, bilety na 12:15 - 39zł)
Proszę o poradę, czego możemy oczekiwać od przewoźnika, jakiego zadość uczynienia, bo stwierdzenie kierowcy, że możemy starać się o zwrot kosztów niewykorzystanego biletu mnie nie satysfakcjonuje. Tym bardziej, że wszystko działo się w nocy, byłem z narzeczoną i kosztowało nas to sporo nerwów i problemów w pracy.
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.
Proszę o poradę, czego możemy oczekiwać od przewoźnika, jakiego zadość uczynienia, bo stwierdzenie kierowcy, że możemy starać się o zwrot kosztów niewykorzystanego biletu mnie nie satysfakcjonuje. Tym bardziej, że wszystko działo się w nocy, byłem z narzeczoną i kosztowało nas to sporo nerwów i problemów w pracy.
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.