G
gregor22962
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, jestem obywatelem Polski lecz od 4 lat rowniez niemieckim. mieszkam w niemczech na stale chociaz czesto odwiedzam rodzine w Polsce gdzie pol roku temu poznalem obywatelke Ukrainy. Polubilismy sie, jezdzilem do polski prawie co wekend, no ale Oksana tak ma na imie ma prawo na pobyt w polsce tylko do konca tego roku. Polubilem ja i nie chce jej stracic postanowilem ja poprosic o reke no i sie zgodzila
. Chce sie ozenic ale nie wiem jak najlepiej i najlatwiej to zrobic ? Nie chce zeby to trwalo latami - jak wiekszosc wie Ukraina to nie EU wiec trzeba wizy itp.
Mam teraz ogromna prosbe do wszystkich co moga mi jakos doradzic
* mam wziasc slub w polsce jako polski obywatel i pozniej zabrac moja juz zone jako obywatelke EU do niemczech ?
*mam zabrac Oksane do Niemczech i tu wziasc slub? - Przynajmniej bedziemy razem i bede sie mogl nia opiekowac - niestety nie ma wizy na niemcy:-(
*czy moze slub na ukrainie choc to mi sie nie podoba !
Nie wiem co mam zrobic, moze ktos potrafi mi doradzic, moze ktos ma jakis inny pomysl?
Prosze o pomoc pilnie . Z gory dziekuje
Mam teraz ogromna prosbe do wszystkich co moga mi jakos doradzic
* mam wziasc slub w polsce jako polski obywatel i pozniej zabrac moja juz zone jako obywatelke EU do niemczech ?
*mam zabrac Oksane do Niemczech i tu wziasc slub? - Przynajmniej bedziemy razem i bede sie mogl nia opiekowac - niestety nie ma wizy na niemcy:-(
*czy moze slub na ukrainie choc to mi sie nie podoba !
Nie wiem co mam zrobic, moze ktos potrafi mi doradzic, moze ktos ma jakis inny pomysl?
Prosze o pomoc pilnie . Z gory dziekuje