pomieszczenie tymczasowe

• Autor wątku Autor wątku antosia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

antosia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!!!
Bardzo prosze o odpowiedż w sprawie pomieszczenia tymczasowego.
W poście z dnia 16.03.2006 -temat eksmisja - napisał :dziobas - demagogia odpowiedziała ,że za kilka miesięcy bedzie wiedziała,czy komornik może eksmitować do wynajętego na miesiąc lokalu.
Ja teraz załatwiam taka sprawę, mecenas zdecydowanie wypowiedział się, ze mozna wynając np na dwa tyg hotel,żeby komornik miał adres do eksmisji. Komornik twierdzi ze nie można bo to nie lokal docelowy.A to wcale nie wynika ani z prawomocnego postanowienia ani z ustawy.
Bardzo dziękuje za pomoc
Pozdrawiam antosia :)

Jak sama nazwa wskazuje ,,pomieszczenie tymczasowe" jest tymczasowe, a więc nie na zawsze. W Warszawie wykonuje się eksmisje do pomieszczeń wynajętych na 2 - 3 miesiące.

Dziekuję bardzo za odpowiedź. Walcze z byłym mężem od kilku lat,on wykorzystuje znajomości i kase do załatwiania spraw, ale po 5 latach mojej walki uzyskałam prawo do lokalu,bez jego prawa do lokalu socjalnego.
On nie mieszka z nami od 9 lat ale czasem pozoruje zamieszkiwanie ,mam na to wszystko tony dokumentów i róznych postanowien.Teraz walcze z komornikiem,który stara sie mnie olewac,ale nie udaje mu sie to!! eksmisja ma nastapic tylko z jednego pokoju ,zamknietego na klucz od kilku lat, w którym nikt nie mieszka.zostało to potwierdzone w kilku sprawach sądowych.Były jest cwaniakiem,który wszystko poukrywał ,a jeździ lepszym samochodem niz ten cały komornik!!! a ja jeszcze musze mu zapewniac pomieszczenie do eksmisji i za to płacic!!!
Ale dam radę,również służe radą innym, w ciągu 6 ostatnich lat ,,skończyłam " prawo rodzinne, cywilne i karne /207 kk/ - nie dam sie !!!
pozdrawiam antosia :)

pomieszczenie tymczasowe-eksmisja

Witam
Chce Wam napisac, że do dnia dzisiejszego nie została przeprowadzona eksmisja... Co więcej , komornik do dnia dzisiejszego oprócz pobrania ode mnie kosztów eksmisji, nic nie zrobił. Nie otrzymałam żadnego pisma a dłuznik orzymał pismo od komornika dopiero , gdy ja złozyłam skarge na komornika. Notabene ten sam komornik od kilku lat prowadzi sprawe egzekucji alimentów i tez nic nie zrobił. Wczoraj zupelnym przypadkiem od innego komornika w innym rewirze dowiedziałam się,że w Warszawie komornicy nie eksmitują do hoteli bo nie chca odpowiadać karnie ??!! A domek na działce pod Warszawą, wyposażony,że mucha nie siada i spełniający wszystkie wymogi rozporządzenia, też nie może być bo jest w innej miejscowości?? :o Domek jest na nazwisko jego matki, ale za jego pieniądze, do czego się przyznał w sprawie sądowj. Poza tym jest to miejsce,gdzie on przebywa często i też wielokrotnie zeznawał w urzędzie gminy i w Sądzie. Można go tez podciągnąc pod pomoc rodziny w zamieszkaniu... Czy moge prosić o jakies wyjasnienie , o c chodzi?? Ja mam wrażenie a nawet zaczynam byc coraz bardziej pewna,że jest to ustalone między nimi... Co mogę jeszcze zrobić??mam wszystkie postanowienia i uzasadnienia, nakazanie mu eksmisji bezprawa do lok.socj . i został przez mnie spłacony. Prosze pomózcie, gdzie sie zwrócić.???
Pozdrawiam serdecznie antosia

Powrót