Pomimo komornika byla rzada placenia do reki

• Autor wątku Autor wątku Katkatark
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Katkatark

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Jest sytuacja dosc nietypowa gdy maz sie rozwodzil mial tylko jedno dziecko na ktore dostal 500 zl alimentow gdy spoznil sie 3 dni zlozyla papiery do komornika i od tamtej pory czyli 12 lat maz placi alimenty przez komornika.niestety czesto ma przerwy w zatrudbiebiach z racji zdrowia ale jak pracuje komornik sciaga pieniadze z wyplaty teraz od marca ma przerwe a ta zadzwonila ze przekroczyla dochod i nie dostanie z funduszu wiec chce dostawac od nas do 15 dnia kazdego miesiaca kase.Maz powiedzial ze nie ma szans i ma sie dogadac z komornikiem bo on jej nie da ani zlotowki. 15sty minal i sms kiefy bedzie kasa... Wiec powtarzamy ze skoro jest zasadzony komornik ona kasy nie dostanie jesli komornik nie jej nie wyplaci. Maz od pon ma nowa prace wiec sciagalnosc bedzie.ona chce tersz pozwac mojego tescia i szwagra zeby oni placili.
Czy moze to zrobic? A drugie nie moze od nas rzadac kasy skoro jest zasadzony komornik prawda?my nie mamy w tym momencie obowiazku nagle placic jej a zachwile komornik sciagnie te same alimenty bo ona nie zglosi komornikowi ze dostala a jak my to zrobimy jest gotowa zaprzeczyc majac nawet potwierdzenie wpłaty
Nie robilibysmy problemow ale to dluga historia i ona teraz sie odezwala po dwoch czy nawet 3 latach milczenia bo znowu ja swedzi i chce robic dym a do tej pory odciela dziecko od meza i calkowicie uniemozliwila kontakt z mlodym... Ale jak mowie to bardzo dluga i zawila historia w kazdym razie zasluguje na takie traktowanie... Sama powiedziala dziecku jak skonczyl 10 lat ze nie ma z niego zadnej kasy wiec nie jest jej juz potrzebny
Dodam tylko ze dzisiaj maz ma jeszcze trojke dzieci ze mna wiec w sumie 4ke i jak komornik mu zabiera 70%pensji to mu niewiele wystarcza dla nas wiex wiekszosx kosztow utrzymabia spada na mnie a ta tylko chce cos
A ta ciagle ma pomysly typu bez okazji kamerka. Za 1000zl bo dziecko ma rozwijac pasje.

Ostatnia edycja:
chce tersz pozwac mojego tescia i szwagra zeby oni placili.
Czy moze to zrobic?
Może.
nie moze od nas rzadac kasy skoro jest zasadzony komornik prawda?
Komornik nie jest zasądzony, tylko zobowiązany do alimentacji zasłużył sobie na komornika. Jeśli jest wyrok sądu, to ma prawo upominać się o środki z tego tytułu. Oby nie powiadomiła prokuratury o braku alimentacji. To może być problem.
jak mowie to bardzo dluga i zawila historia w kazdym razie zasluguje na takie traktowanie
Mylisz się. Mąż krzywdzi własne dziecko a nie jego matkę.

To ona majac dziecko przy sobie tylko dla alimentow i po tym co powiedziala dziecky go nie krzywdzi a my tym ze ma maz sxiagane alimenty krzywdziny dziecko a co z reszra dzieci ktore nic od ojca nie maja bo on wszystko w sumie oddaje co ma na tamto bie sa krzywfzone? On nie unika placenia. A w prokuraturze sytuacja juz byla maz byl badany orzez psychiatre bieglego ktory orzekl ze nie jest osoba do osadzenia za alimenty ze wzgledu na przewlekla depresje i stan zdrowia... Wiec wiem co mowie jak. Mowie ze odbijanie pilki na zasadzie kasa bedzie jak jej komornik da to nie est krzywdzenie dziecka... My z mlodym jak mamy kase i maz pracuje to mu daje jak moze ale jak alimenty to mlody grosza z rego nie widzi... Nie zawsze ojciec jest tym zlym bo nie placi trzeba znac historie

A co do komornika to ze pisze iz jest zasadzony to przenosnia

A dodam ze bardzo stronnicza odpowiedz zasluzyl sobie etc ja sie nie kloce z tym ze jest to jest jest dziecko sa alimenty 3 dbi spoznienia z jedna rata ktora wtedy zaplacil to chyba nie przestesptwo a bylej chodzilo o to ze w sadzie nie wywalczyla tyke co chciala wiec jak sie dowiedziala ze maz bedzie placil wiecej o 50 (nie wazne ze to koszt komorbiczy a nie dochod dla niej) to zglosila go do komornika tylko po to zeby o te 50 zl wiecej wydal... To jest normalne podejscie? No chyba nie a teraz kiedy przez 12 lat robila tak zeby maz mial jak najmniej kasy ma pretensje do calego swiata ze jej tersz nie ma zeby cos nad program dac mlodemu to tez wina mojego meza? Prosze o rzeczowe odpowiedzi a nie osad bo skoro ma komornika to zasluzyl wlasnie nie alimenty jak pracuje to placi jak nie moze placic bo nie pracuje i sie leczy to nie jego wina nie robi tego na zlosc dziecku. A matka na komunie miala miliony rzadan a dziecku bie kupila nic ani spodni ani butow poszedl w jeansach i starych adidasach... Zart jakis...

Nic nie płacić do ręki. Komornik będzie rozliczał wyegzekwowane środki zgodnie z ustawą o pomocy osobom uprawnionym do alimentów. Jeżeli świadczenie z Fal nie będzie wypłacane to w pierwszej kolejności komornik wypłaci środki na alimenty bieżące.

60% a nie 70%.
Przekazuje je pracodawca, komornik znikąd ich nie zabiera.

LLawyer no to i lepiej to brzmi... Wiem ze pracodawca chodzi o sam fakt ze pieniadze beda szly jak bedzie praca do komornika wiec je dostanie. FUNDUSZU niendostaje juz dawno to wiem z pewnych zrodel

Powrót