Pomoc - dostałem wezwanie

• Autor wątku Autor wątku kamil5452
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil5452

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam! Dostałem wezwanie z policji jako świadek w sprawie o przestępstwo z art. 278/16k . Z netu wyczytałem ze chodzi o kradzież jednak nie byłe świadkiem żadnej kradzieży i nie wiem o co chodzi?? Problemem jest jednak to ze gdy dzwonie na numer podany na wezwaniu nikt nie odbiera i tak już przez dwa dni, a obecnie jestem za granica i nie wiem co mam robić?? Dyżurny podaje mi tylko numer telefonu i mówi ze nie możne zrobić nic więcej no i nie wiem czy muszę wracać i stawić się na to przesłuchanie które nie wiem czego ma dotyczyć oraz co mi grozi jeżeli się nie stawie:( Za odpowiedź z góry dziękuję.

wyślij fax do danej jednostki z powołaniem się na numer sprawy ,że dostaleś wezwanie, altualnie znajdujesz się za granicą do dn. ............... i dopiero po tym terminie będzie mozna wykonać z tobą czynnosci procesowe...

Hej! dzięki za odp. ale w końcu się dodzwoniłem i ustaliłem nowy termin. Ale wciąż się nie dowiedziałem o co chodzi. Policjant prowadzący sprawę powiedział ze jeżeli nic nie wiem to dobrze. Trochę to dziwne.

Powrót